Sport
U VINKOVCIMA PROSLAVLJEN POVRATAK U PRVOLIGAŠKO DRUŠTVO

Tisuće ljudi i jedna želja:
Samo da Cibalia više
ne ispadne iz Prve lige
Objavljeno 26. svibnja, 2016.
Kulminacija proslave bio je dolazak igrča Cibalije i stručnog stožera

U srijedu se veselilo i ludovalo na vinkovačkom Trgu bana Josipa Šokčevića. Navijači, prijatelji i simpatizeri kluba, sadašnji i bivši igrači, vodstvo “nebeskoplavih” i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, slavili su prvo mjesto Cibalije u Drugoj HNL i povratak u prvoligaško društvo.

Proslavu su organizirali Udruga navijača Ultras, HNK Cibalia i Grad Vinkovci, a prepun središnji trg bio je obojen u nebeskoplavu boju. 

Kulminacija proslave bio je dolazak igrča Cibalije i stručnog stožera na čelu s trenerom Stankom Mršićem. Ovacije i najglasniji pljesak doživio je kapetan i najbolji igrač Cibalije Frane Vitaić. S nekoliko riječi prisutnima obratio se predsjednik kluba Miroslav Gagro, a potom i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, koji je poželio Cibaliji povratak na stare staze slave kada su igrali i u Europi. Ipak, najviše emocija izazvala je dodjela Trofeja najbolji igrač Druge HNL koji je pripao Frani Vitaiću, a uručio mu ga je dopisnik Sportskih novosti Damir Begović. Čini se kako su Trofej i skandiranje navijača “potresli” Vitaića, jer prilikom zahvale glas mu je itekako podrhtavao. Nakon što je službena ceremonija završila mikrofon u ruke uzeo je igrač Cibalije od 2013. Ivan Zgrablić i zapjevao s Ultrasima navijačke pjesme. Orila se pjesma i veselje na Trgu bana Josipa Šokčevića, a Vinkovce i Vinkovčane ova je proslava bar za kratko udaljila od uobičajnih problema. A jedinstvena poruka i želja sa slavljeničkog skupa je da Cibalia više nikada ne ispadne iz Prve lige. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini