Osijek
IZLOŽBA RADOVA OSJEČKIH VRTIĆARACA

Hedl: Ovo je najvažniji likovni događaj i najljepša osječka izložba
Objavljeno 25. svibnja, 2016.
Maštoviti radovi osječkih mališana izloženi su u Galeriji Waldinger
U Galeriji Waldinger do 3. lipnja može se pogledati izložba likovnih radova djece predškolske dobi. Riječ je o tradicionalnoj izložbi koju svake godine karakteriziraju maštoviti i kreativni radovi osječkih mališana iz gotovo svih vrtića, koji su sastavni dio ustanove Dječji vrtić Osijek.
Da je tako bilo i ovaj put, potvrdio je zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham, otvarajući ovu jedinstvenu izložbu. „Divno je vidjeti veliku dječju kreativnost i toliko mnogo talenta na jednom mjestu. S obzirom na dob djece radovi su doista izvrsni, a posebno me dojmilo koliko mašte ovi mališani imaju“, rekao je Ham te dodao da osječka likovna scena ne mora brinuti za svoju budućnost.
Na svečanosti otvorenja nastupili mali glazbenici iz vrtića Jaglenac, koji su svirali na udaraljkama i pjevali, pod vodstvom odgojiteljica Margite Cvitić, Mirjane Dešić i glazbene suradnice Tajane Balatinac.
Ovo je najvažniji likovni događaj u Galeriji Waldinger i najljepša osječka izložba  - rekla  je Ljerka Hedl, iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka.
Svjetlana Takač, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek istaknula je da je izbornik ove izložbe slikar Vladimir Džanko, koji već više od 20 godina bira najbolje dječje radove za ovu izložbu.  „Ova je izložba naš dar gradu Osijeku, roditeljima naše djece i svim prijateljima osječkih vrtića. Ona predstavlja uspjeh za svako dijete čiji je rad izložen, ali i za njihove odgojitelje koji su ih poticali“, rekla je ravnateljica Takač.
Radove karakteriziraju različite likovne tehnike i motivi, dominiraju slike, a posebno su izdvojeni radovi od keramike koje su izradili mališani iz vrtića Sjenčica. Autori radova na naslovnici kataloga izložbe su Mihaela Majhen i Petar Kopić iz vrtića Pčelica. V. Latinović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike