Osijek
NJEMAČKI VELEPOSLANIK:

Osijek je primjer kako se razmišlja o stvaranju dobrih uvjeta za investiranje
Objavljeno 25. svibnja, 2016.
Postojeću gospodarsku suradnju pojedinaca treba ojačati institucijama

U Osijeku danas u svom nastupnom posjetu boravi Thomas Eberhard Schultz, veleposlanik SR Njemačke u Hrvatskoj. Tom prigodom, u odvojenim posjetima, raz govaoa je i sa županom Vladimirom Šišljagičem te gra donačelnikom Ivanom Vrkićem. Teme oba razgovora bile su  dominantno gospodarske, kako što bolje iskoristi poten cijale Osijeka i županije kroz već započetu suradnju lokalnih  gospodarstvenika s njemačkim tržištem.
- Razgovarali smo kako iskoristiti činjenicu da velki broj Osječana radi u Njemačkoj, a mi ovdje imamo Zajednicu Nijemaca, te kako to iskoristiti kao most za još bolje odnose.  Jer dosad smo radili više preko pojedinaca a manje preko institucija, napomenuo je Vrkić.
Veleposlanik je uzvratio kako je su za Njemačku Osijek i ova županija vrlo važne jer ovdje živo djeluje njemačka zajednica kao i njemačke tvrtke koje ovdje posluje, izvoze u druge  zemlje i otvaraju se radna mjesta.
- Osijek je dobar primjer kako se razmišlja o stvaranju dobrih uvjeta za investiranje, a na dobrobit ljudi i gospodarskoj  razvoja, istaknuo je Schultz. (D.Ku.)

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike