Osijek
UDRUGA RAME UZ RAME

U nedjelju svečano otvorenje Parka sreće kod Lovačkog doma
Objavljeno 25. svibnja, 2016.

Park kod Lovačkog doma Čepin u nedjelju, 29. svibnja dobit će igralište. Posljednjih mjeseci u njegovu je izradu trud uložila udruga Rame uz rame znajući unaprijed da će mu kao ime nadjenuti Park sreće.

Taj dječji park u starom dijelu Čepina najveći je projekt koji provodi čepinska udruga, a Sanja Kelava pojašnjava najnoviji projekt na mjestu koje uređuje, što se tiče zelenila, čepinska komunalna tvrtka Komunalac.

- Mnogo uloženog vremena, znoja, prepirki, smijeha i upale mišića sada će, uvjereni smo, zasigurno uroditi plodom jer smo pred kraj s poslom. Uveselit ćemo mališane i roditelje jednim posebnim mjestom na kojem će svatko naći što mu treba - mjesto za odmor, čitanje knjige, igru u prirodi... U sve će se to uvjeriti posjetitelji u nedjelju kada je otvorenje Parka sreće. Za najmlađe priređujemo još jednu Šarenu nedjelju, pa mještani mogu očekivati puno kreativnih radionica i igara za naše mališane, za one koje smo sve ovo i radili - kaže Kelava.

Dodaje kako je Rame uz rame u rujnu prijavila svoj projekt Park sreće na natječaj Naš doprinos zajednici. Projekt vrijedan gotovo 13.000 kuna Zaklada Slagalica je odabrala između 15 koje će financijski podržati.

- Projekt Park sreće sastojao se od nabave materijala za izradu šest klupa na kojima će biti urezane pozitivne poruke, te kupnje tobogana i ljuljačke.

Tijekom ožujka radovi su počeli pod vodstvom Valentina Kelave i Danijela Šopa. Naši glavni članovi - majstori, su rezali, brusili i obrađivali drvene i metalne materijale, a ostali članovi i volonteri su uskakali s dovršavanjem, bojenjem i pomaganjem oko priprema za klupe. Povevši se njihovim primjerom, pridružilo nam se društvo volontera i susjeda koji su pripremili teren za postavljanje sprava, pa je danima dvorište Lovačkog doma u Čepinu bilo puno vrijednih ljudi i alata na sve strane… Ovaj projekt pozitivno je djelovao na sve koji su u njemu sudjelovali. Pridružila se i Općina Čepin te obogatila Park klackalicom, vratilom i dodatnim materijalima potrebnim za postavljanje sprava - kaže Kelava. D. Pejić

 

Šarena nedjelja

- Sam dan otvorenja parka odlučilli smo obogatiti još jednom Šarenom nedjeljom, istom kakvu smo lani organizirali na otvorenom s nizom radionica za djecu: igra plastelinom, izradom predmeta od papira, face paintingom, mini discom i mnoštvom drugih mališanima zanimljivih stvari - najavljuje Kelava.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike