Regija
GLUMCI KUD-A “ĐERAM”

Među 200 predstava iz Hrvatske viljevačka je među 12 najboljih
Objavljeno 24. svibnja, 2016.

VILJEVO - Glumačka skupina KUD-a Đeram iz Viljeva, koja je aktivna već više od osam godina, sudjelovala je na Županijskoj smotri amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu kao jedini predstavnik Osječko-baranjske županije s predstavom “Svakom jednom u životu krene”, autora Danka Ronte, voditelja Dramske skupine. Na smotri je sudjelovalo još šest glumačkih skupina iz Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije, a selektorica smotre, dr. prof. Dubravka Carić-Crnojević, redovita profesorica na Dramskoj akademiji u Zagrebu, predstavu je odlučila poslati na Državni festival amaterskih kazališta u Pazinu i Vodicama, koji se održava od 20. do 29. svibnja.

- Tako se naša Dramska skupina, u konkurenciji više od 200 predstava iz cijele Hrvatske, našla među 12 najboljih. Na Državnom je festivalu autor predstave Danko Ronta dobio priznanje za najbolji originalni dramski tekst, a Josip Knežević iz Viljeva nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu - rekli su nam s neskrivenim ponosom viljevački glumci amateri nakon uspješnog nastupa u Pazinu. Publika je glumce Josipa Kneževića, Valentinu Šumanovac, Danka Ronta, Mihaelu Šmit, Mariju Knežević, Ivana Kustura i Andreja Šuvak ispratila velikim pljeskom. Žiri Državnog festivala činili su Igor Ružić, kazališni kritičar, Vesna Tominec, glumica, i Anica Tomić, kazališna redateljica.

Dodjela nagrada sudionicima Državnog festivala amaterskih kazališta bit će 29. svibnja, u Vodicama. Boravak Dramske skupine u Pazinu osigurao je Hrvatski sabor kulture, a troškove prijevoza iz Viljeva do Pazina i nazad podmirila je Općina Viljevo. L. Aničić

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike