Osijek
VLADIMIR MAĐAREVIĆ:

Osim za trening gimnastičara, centar će biti otvoren i za obitelji
Objavljeno 24. svibnja, 2016.

Vezani članci

PROJEKCIJA BUDUĆEG IZGLEDA SPORTSKE DVORANE

Sokolski dom - Novo lice omiljene sportske lokacije

Kolika će biti razlika između sadašnjeg Sokolskog doma, sagrađenog krajem dvadesetih godina prošlog stoljeća, i novoga, modernog, nadograđenog i funkcionalnog, koji bi uskoro trebao niknuti na istom mjestu u Perivoju kralja Zvonimira, u brojkama je izrazio Vladimir Mađarević, izvršni dopredsjednik GD Osijek Žita i prvi čovjek sportske struke u klubu.

- Trenutačno naš klub i svi njegovi članovi rade na 288 kvadrata, odnosno, kolika je površina gimnastičke dvorane, uz stotinjak kvadrata svlačionica i ostalih prostorija. Novi će centar imati, nazovimo to tako, radnog dijela oko 2400 kvadrata - rekao je Mađarević.

Osijek bi trebao dobiti vrhunski gimnastički centar?

- Nova dvorana namijenjena gimnastičarima bit će gotovo kao ona u Aton centru u Nedelišću, gdje je stalna baza naše reprezentacije i u koju dolaze i ostale reprezentacije. I nama je cilj, osim treninga vrhunske gimnastike, privlačiti i ostale gimnastičare, prije svega iz cijele regije koji bi dolazili u vrhunske uvjete kod nas na pripreme. Uz to, svakako ćemo se povezati s osječkim hotelima, jer u novom projektu, premda je postojala ideja, neće biti i realizirani smještajni kapaciteti pa će naši gosti koristiti usluge osječkih hotela.

Dvorana ipak neće biti namijenjena samo gimnastičarima?

- Koncept novog centra bit će “Gimnastika za cijelu obitelj”, što znači da smo zamislili da u nizu manjih dvorana cijela obitelj istovremeno u otprilike sat vremena može naći neki od oblika sportske rekreacije. Niz je programa koje već radimo u sadašnjem Sokolskom domu, od programa “Mame i bebe”, treninga predškolskih uzrasta pa do gimnastike za odrasle i umirovljenike. Također, i danas radimo s brojnim osječkim sportašima pa će centar moći koristiti svi sportaši koji u sklopu svojeg treninga, ili priprema za velika natjecanja, koriste i određene oblike gimnastičkog treninga - rekao je Mađarević. K. Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike