Regija
UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM BUBAMARA PRIREĐUJE ZABAVU

“Buba Bar” otvara se 25. svibnja
Objavljeno 23. svibnja, 2016.
Oni žele biti uključeni u zajednicu i, naravno, žele biti korisni građani

Vezani članci

VINKOVAČKA UDRUGA “BUBAMARA” PREMA UZORU NA ŠKOTSKU

Prvi u Hrvatskoj: U “Buba Baru” vrhunsku kavu servirat će osobe s Downom

POLAZNICI PULSKOG CENTRA ZA REHABILITACIJU NAŠIČANIMA POKAZALI VJEŠTINE

Konobari s Down sindromom osvojili profesionalnošću

VINKOVCI – Iz vinkovačke Udruge osoba s invaliditetom Bubamara pozvali su na party i Dan otvorenih vrata njihove udruge koji će biti 25. svibnja, s početkom u 19 sati, u dvorištu udruge, Vatrogasna 5.

Tijekom svečanog programa bit će i predstavljen najnoviji projekt Bubamare “Buba Bar”. Kako je i najavljeno, projekt “Buba Bar” obuhvaća otvarenje kafeterije u kojoj bi bilo uposleno do sedam osoba s Down sindromom zajedno s njihovim asistentima koji bi aktivno sudjelovali u radu. Prema svojim karakteristikama to će biti prvi takav bar (kafeterija) u Hrvatskoj, pa i šire.

– Osobe s invaliditetom, unatoč brojnim smjernicama na europskoj i državnoj razini, vrlo teško bivaju uposlene, što je dodatno naglašeno općim rastom nezaposlenosti na području RH. Osobe s Down sindromom imaju iste potrebe kao i svatko od nas, bilo dijete, mlada ili odrasla osoba, iste su socijalne i emotivne potrebe, iste su potrebe za ispunjenim životom. Oni žele biti uključeni u zajednicu u kojoj žive i, naravno, žele biti korisni građani, a na nama je da im to i omogućimo. Najbolji način za pomoć osobama s Down sindromom jest da ih se zaposli – kazao je u toj prigodi predsjednik vinkovačke Bubamare Tomislav Velić.

Uz Dan otvorenih vrata je i veliki party, zapravo cjelovečernji program s glazbenim sastavima, plesnim klubom, DJ-em, kazalištarcima iz Retkovaca, ali i koktelima majstora Ivana Mlivića. Svi su pozvani svojim doprinosom pomoći otvorenje “Buba Bara”, što se može učiniti kupnjom koktela prema promotivnim cijenama ili uplatom donacija na račun: IBAN HR7124840081104703941 kod Raiffeisenbank Austria d.d. S.Butigan

Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

Najčitanije iz rubrike