Sport
OPET GORI “PRVOLIGAŠKA LAMPA” U VINKOVCIMA

Nazovi Mršića radi Prve lige
Objavljeno 23. svibnja, 2016.
Šibenik je bio spreman za feštu, na kraju veselje “cibalijaša” i Ultrasa

Šibenik je bio na nogama. Euforija koja se u subotu stvorila uoči susreta posljednjeg kola, koji je odlučivao za plasman u MAXtv Prvu ligu, u gradu su uspoređivali s onom košarkaškom iz osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Natiskalo se na Šubićevcu, ne na Baldekinu, više od 5000 gledatelja, među njima i nekoliko stotina navijača Cibalije koji su potegnuli iz Slavonije. Na kraju je završilo kao slavonska “veselica” u Šibeniku. Nogometaši Cibalije u Krešimirovu gradu uzeli su ono po čega su došli. Remijem bez pogodaka zadržali su prvo mjesto Druge hrvatske lige i nakon tri sezone vratili se u prvoligaško društvo.

Netko je rekao “Nazovi M radi Prve lige”. M je, naravno, Stanko Mršić, kojem je, istina, povratak Cibalije u prvoligaško društvo uspio nakon drugog pokušaja. U sezoni 2013./2014. Cibaliju je vodio u posljednjih devet kola te su u dodatnim kvalifikacijama poraženi od Slaven Belupa. Ove sezone Vinkovčane je preuzeo, četvrti put u trenerskoj karijeri, šest kola prije kraja i za to vrijeme uspio vratiti Cibaliju izravno među prvoligaše.

Mršić nije smio ni u svlačionicu

Zanimljivo, utakmicu protiv Šibenika Mršić je vodio s tribine, dajući upute galameći, ako ga se uopće moglo čuti u onoj šibenskoj buci. Pokušao je komunicirati i mobitelom, ali je četvrti sudac to primijetio i zabranio upotrebu mobitela na klupi za rezervne igrače.

- Ma nije meni više problem ni na ovaj način voditi utakmicu. Problem mi je bio što mi nisu dali prije utakmice da uđem u svlačionicu, a trebao sam dati završne upute igračima. Vidjelo se na početku utakmice koliko im je nedostajalo tih desetak minuta - rekao je Mršić, koji je zbog bacanja boce tijekom susreta sa Sesvetama kažnjen dvjema utakmicama zabrane vođenja.

No do kraja utakmice na tribini mu se mogao pridružiti gotovo cijeli stručni stožer. Prvo je četvrti sudac primijetio kod Vranjića mobitel. Potom je nakon prekršaja Slavice, zbog čega je igrač Šibenika zaradio izravni crveni karton, u 17. minuti, morao na tribinu i pomoćni trener Cibalije Siniša Sesar.

- Nastala je gužva nakon prekršaja, a ja sam ušao da smirim Mijokovića kako ne bi došlo do većih problema. Nakon smirivanja sudac je došao do mene i isključio me zbog ulaska u teren. Kriterij mu nije bio isti jer je cijela domaća klupa u tim trenucima bila u terenu smirivala igrače, pa je i njihov trener zaslužio isključenje - dodao je pomoćni trener Siniša Sesar, nakon čijeg su izlaska momčad vodili Tomislav Vranjić i Tomislav Stepić, ali su obojica pretkraj susreta također udaljeni s klupe, nakon što su negodovali zbog isključenja Matije Mišića, a prije toga i Filipa Žderića.

Sesar zahvalio sucu

- Ja bih ipak zahvalio sucu, jer, što je on više griješio, to su naši igrači bili još više motiviraniji da izdrže do kraja.

Stanko Mršić sve to pratio je s tribina. Ipak je istaknuo jednog igrača.

- Ma što se sve događalo, igrači zaslužuju sve čestitke, ali posebne zasluge ima Matković. Volim vratare koji jednostavno ne daju lopti da uđe u mrežu. Stvarno bi bila tragedija da smo nakon svega izgubili. Čudan je bio kriterij suđenja, ali pravda uvijek pobjeđuje, treba biti samo strpljiv - rekao je Mršić, zahvalivši i brojnim vinkovačkim navijačima koji su stigli u Šibenik.

- Stvarno je bilo emotivno vidjeti takvu radost, zajedničku igrača i navijača. Čestitao bih i navijačima Šibenika na korektnosti, bilo je malih čarki, ali sve se zaboravlja - pričao je Mršić, koji potpisuje novi povratak Cibalije na hrvatsku prvoligašku kartu. Opet gori lampa!

Antun GRGIĆ
ŠIBENIK                    0
CIBALIA                    0

ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Gledatelja: 4500. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav). Žuti kartoni: Solomon, Plazonić (Šibenik), Matković, Mijoković, Baša, Filipović, Dabro, Crnčević, Zgrablić, Uremović, Šimunac, Rugašević (Cibalia). Crveni karton: Slavica (pričuvni vratar Šibenika), Žderić i Mišić (Cibalia)

ŠIBENIK: Nwolokor, Šare (od 59. M. Slavica), Barać, Alispahić, Solomon, Plazonić, Maleš (od 85. Jurić), Collins, Vukorepa, Živković, Pecolaj (od 68. Bartulović)

CIBALIA: Matković, Žderić, Zgrablić, Filipović, Crnčević (od 73. Plum), Mijoković, Mišić, Vitaić, Baša (od 47. Šimunac), Ugrina, Dabro (od 39. Rugašević)

Junak Matković

Premda svi igrači zaslužuju čestitke, u redovima Cibalije posebno se istaknuo vratar

Rezultati 33. kola

Šibenik - Cibalia (Vinkovci) 0:0, Lučko - Zadar 5:0, Segesta (Sisak) - Rudeš (Zagreb) 2:2, Imotski - Dinamo II (Zagreb) 2:0, Hrvatski dragovoljac (Zagreb) - Dugopolje 1:0 i Gorica (Velika Gorica) - Sesvete 2:1

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku