Sport
OSJEČKI BADMINTONAŠI PUNIH RUKU MEDALJA U PEČUHU

Hummelu pobjeda, Bartu ukupno prvo mjesto
Objavljeno 23. svibnja, 2016.

Članovi Badmintonskog kluba Osijek bili su zapaženi i na završnici Multialarm amaterskog kupa u Pečuhu. Dominirali su u pojedinačnoj konkurenciji badmintonaša, gdje je slavio Goran Hummel. Odmah iza klupskog kolege u Mađarskoj je bio Bruno Bart. No Bart je završio kao ukupni pobjednik natjecanja. Korak do odličja ostao je Filip Ban zauzevši u Pečuhu četvrto mjesto. Lanjski pobjednik Zlatko Veber bio je peti, Tomislav Tobijas osmi, a Damir Horvat deseti. Na B turniru Damir Rajković zauzeo je peto mjesto, a Luka Vilić nije igrao u Mađarskoj, ali je u ukupnom poretku završio kao drugi.

Kod badmintonašica Osječanka Jasenka Augustinović osvojila je četvrto mjesto (ukupno druga), a Monika Kolak u Pečuhu je bila treća, ali je ukupna pobjednica Multialarm kupa u svojoj kategoriji. Kod muških parova Ban i Tobijas su bili četvrti (ukupno drugi), a Horvat i Veber šesti (treći). Turnir ženskih parova osvojile su Jasenka i Monika, koje su uz ukupnom poretku zbog manjeg broja nastupa tek četvrte. Kod mješovitih parova igralo se osječko finale, u kojem je par Bart/Augustinović svladao kombinaciju Veber/Kolak. U ukupnom poretku Bart/Augustinović je drugi, a Veber/Kolak treći.

Osječanima je nastup u Pečuhu bio “generalka” za Pannonia open, koji će prigodom 25 godina kluba BK Osijek organizirati ove subote u dvorani Zrinjevac. (I. Li.)

Osječani uspješni na Mastersu

Osječki badmintonaši Filip Ban i Tomislav Tobijas bili su sjajni na Masters turniru Zabat lige u Zagrebu. Osječki dvojac osvojio je prvo mjesto na B turniru parova, a u pojedinačnoj konkurenciji Ban je bio drugi. U završnici je tijesno izgubio od Miroslava Samardžića (Koprivnica) sa 23:21, 21:19. Zbog manjeg broja nastupa osječki je badmintonski par ostao bez medalje u ukupnom poretku, a Filip je pojedinačno ukupno treći.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike