Crna kronika
ZA UBOJSTVO OSUMNJIČEN SUSJED (43)

Podstanar ubio ženu zbog 8000 kn i zlatnog prstenja
Objavljeno 23. svibnja, 2016.
Manijak je kazneno prijavljen zbog teškog ubojstva kojem je motiv koristoljublje

OSIJEK - Četiri dana nakon ubojstva 75-godišnje Osječanke u stanu u širem središtu Osijeka policija je, nakon opsežne kriminalističke istrage, za stravični zločin osumnjičila 43-godišnjeg muškarca.

Iako u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva Osijek nema podataka o ubojičinu identitetu (samo godište), neslužbeno doznajemo kako je riječ o jednom od susjeda iz zgrade u Gundulićevoj 36a u širem središtu Osijeka. U zgradi je živio nekoliko mjeseci kao podstanar na drugom katu, a u Osijek je došao s bjelovarskog područja. Sucu istrage predloženo je da mu se odredi mjesec dana istražnog zatvora.

Manijak je kazneno prijavljen zbog teškog ubojstva kojem je motiv koristoljublje. Kako stoji u DORH-ovu priopćenju, 43-godišnjak se sumnjiči da je između utorka i srijede na još neutvrđen način ušao u stan 75-godišnjakinje na trećem katu. U nakani da se domogne novca i vrijednih stvari, nesretnoj je ženi zadao više udaraca u glavu, nakon čega ju je ugušio rukama. Sumnjiči ga se da je nakon ubojstva iz stana ukrao žrtvin mobitel, karticu banke na njezino ime s pripadajućim PIN-om. U dva je navrata potom s bankomata podigao ukupno 8000 kuna te uzeo dva zlatna prstena, koja je prodao za 640 kuna.

Tijelo ubijene žene pronađeno je u srijedu u večernjim satima, nakon što je njezina sestra nazvala susjeda koji je imao ključ njezina stana jer joj se sestra nije javljala satima. Otključavši vrata, mladi je susjed na podu ugledao beživotno tijelo, zbog čega je odmah pozvao policiju. Pokrenuta je policijska istraga, u kojoj je 43-godišnjak doveden na razgovor u četvrtak u jutarnjim satima. Sumnje su dobile na težini nakon što je utvrđeno da je s bankomata podigao novac te da je prodao žrtvino zlatno prstenje.

U nedjelju u jutarnjim satima 43-godišnjak je uhićen i ispitan u Državnom odvjetništvu, nakon čega je sucu istrage predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja istrage te počinjenja istovrsnog kaznenog djela. Ako se u predstojećem istražnom postupku potvrde sumnje, slijedi podizanje optužnice i sudski postupak, u kojem 43-godišnjaku, u slučaju da ga se proglasi krivim, zbog težine počinjenog kaznenog djela prijeti dugotrajna kazna zatvora, od 20 do 40 godina. Njegova žrtva, 75-godišnja umirovljenica, bit će pokopana danas (ponedjeljak) na Aninom groblju.

Sandra LACIĆ
BOJIM SE OTVORITI VRATA!

Nakon objave DORH-ova priopćenja, obitelj, rodbina i susjedi u šoku su zbog saznanja da je žena usmrćena zbog iznosa manjeg od 10.000 kuna!

- Nakon ovoga ja se, iskreno, bojim otvoriti bilo kome tko mi pokuca na vrata! Pogotovo zbog činjenice da je ubojica stanovao nekoliko metara od mene - rekla nam je jučer jedna od stanarki na ulazu 36a. Osumnjičenog muškarca viđala je povremeno na stubištu i ulazu u zgradu.

640

kuna 43-godišnjak je dobio za prodaju žrtvina dva zlatna prstena

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike