Osijek
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE VLADISLAVCI

Na čobanijadi počastilisva tri sela, ali i goste iz okolice, Osijeka, Lopara...
Objavljeno 23. svibnja, 2016.

Ispred općinske zgrade u Vladislavcima u subotu su se navečer okupili gotovo svi stanovnici Vladislavaca, Dopsina i Hrastina, ali i brojni gosti pridošli iz susjednih općina, Osijeka, Lopara... na natjecanju u kuhanju čobanca. Ta je pučka veselica održana u sklopu brojnih aktivnosti koje se održavaju prigodom Dana općine Vladislavci, kazao nam je načelnik Marjan Tomas koji je, nakon što je ocjenjivački sud odlučio koji je čobanac najukusniji, pobjednicima uručio nagrade, a svima ostalima priznanja, zajedno s predsjednikom Vijeća Krunoslavom Morovićem.

Prvo je mjesto osvojio Mile Bošnjak, drugo mjesto ekipa Lovačkog društva Kobac iz Vladislavaca, a treće mjesto Stjepan Česnik.

Mještani i Općina Vladislavci pokazali su se kao odlični domaćini dokazavši kako sva tri sela dišu zajedno zahvaljujući dobrim međuljudskim odnosima i da znaju napraviti odličan ugođaj uz dobro osmišljen zabavni program. Istodobno dok se pjevalo i sviralo, “vrludalo” se između kotlića i kušalo kako natjecatelji napreduju u spravljanju čobanca. Hrane nije nedostajalo, pripremljeno i za rezervu kako nitko ne bi otišao s fešte kući gladan. Kuhari su, sudeći po tome što su svi kotlići ispražnjeni gotovo do dna i dobrim komentarima kušača, očito imali odlične recepte. D. Pejić

Najbolji je čobanac skuhao Mile Bošnjak

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana