Mozaik
U SLAVONSKOM BRODU

Magdalena Brkić iz Nuštra postala je nova Miss Slavonije
Objavljeno 23. svibnja, 2016.

Magdalena Brkić iz Nuštra, članica Udruženja manekena “Loreena” iz Vinkovaca, nova je Miss Slavonije 2016. godine. Prva pratilja je Lucija Radolović iz Osijeka, dok se titulom druge pratilje okitila Bonita Kristić iz Privlake. Brodsko udruženje mladih i najmlađih i ove godine uspješno je organiziralo izbor koji se održao u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu. Za titulu najljepše borilo se 12 finalistica, a djevojke su se predstavile u tri izlaska, u večernjim haljinama, casual looku po vlastitom izboru te u vjenčanicama. Svojoj je nasljednici krunu predala prošlogodišnja misica, Antonija Damjanović iz Ivankova, koja je također članica Udruženja manekena “Loreena” iz Vinkovaca, a lentom s titulom Miss Slavonije 2016. okitio ju je Matej Zovkić, član žirija, inače glasnogovornik LNG-a Hrvatska. U žiriju su, među ostalima, bile i Maja Vračarić Kuljiš, vlasnica licence izbora Miss Hrvatske za Miss svijeta, i Iva Kontek iz glavne direkcije izbora, te saborske zastupnice Ljubica Maksimčuk i Ružica Vukovac.

Magdalena Brkić završila je Gimnaziju M. A. Reljković u Vinkovcima i svoje školovanje namjerava nastaviti na Medicinskom fakultetu. Dolazi iz obitelji koja ima sedmero djece (pet sestara i dva brata). Uspješna je sportašica u Rukometnom klubu Vukovar, a ovo joj nije prvo natjecanje na izboru ljepote, jer je 2015. osvojila titulu Miss osobnosti na izboru za Miss turizma Hrvatske.

- Sretna sam i uzbuđena što sam ponijela titulu najljepše, mogu reći da je konkurencija bila jako teška jer je bilo puno lijepih djevojaka. Moja očekivanja za Šibenik samo su da što bolje predstavim svoju lijepu Slavoniju - istaknula je Magdalena Brkić, nova Miss Slavonije.

Titula prve pratilje otišla je u Osijek Luciji Radolović.

- Nisam očekivala da ću na kraju ponijeti titulu prve pratilje, djevojke su bile sve lijepe, tako da je konkurencija bila dosta teška. Meni je ovo prvi izbor, tako da nisam ništa očekivala, a na izbor sam se prijavila sama uz nagovor Gabrijele Baketarić. Učenica sam Ekonomsko-upravne škole iz Osijeka, a što će biti nakon izbora, hoću li se nastaviti baviti modelingom, vrijeme će pokazati - kaže Lucija Radolović.

Vukovarsko-srijemska županija na izboru u Slavonskom Brodu, osim Magdalene Brkić iz Nuštra, osvojila je još jednu lentu, a nju je ponijela Bonita Kristić iz Privlake koja se okitila lentom druge pratilje.

- Definitivno sam iznenađena i sretna jer mi je ovo prvi put da sam se natjecala na jednom izboru ljepote. Učiteljica sam po struci, a bavim se pjevanjem i plesom, te fitnesom - priča Bonita Kristić.

Koliko je konkurencija ove godine bila uistinu teška, potvrdila je Maja Vračarić Kuljiš, predsjednica žirija i vlasnica licence Miss Hrvatske za Miss svijeta.

- Konkurencija je bila dosta teška, bilo je puno lijepih djevojaka. Magdalena Brkić je svojom prirodnošću i simpatičnošću osvojila naklonost žirija. Mislim da je najveći dio napravila s tim kad je rekla da dolazi iz velike obitelji, što je žiri prepoznao kao moguću predstavnicu Slavonije na izboru za Miss Hrvatske za Miss svijeta. Missica je imala 210 bodova, prva pratilja imala je 203 boda, dok je druga pratilja imala 191 bod, tako da nije u pitanju bio jedan bod, nego je bila veća bodovna razlika - istaknula je Vračarić Kuljiš.

U kulturno-umjetničkom programu nastupile su plesne skupine TOP Dance, Brodski leptirići i Sinovi. Izbor je bio podvučen humanitarnom notom, jer su svi posjetitelji bili u prigodi ostaviti svoj dobrovoljni prilog za potrebe liječenja Anite Herceg, teško oboljele djevojke iz Slavonskog Broda.M.Kokaj

Prva pratilja je Lucija Radolović iz Osijeka, dok se titulom druge pratilje okitila Bonita Kristić iz Privlake

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa