Mozaik
JOŠ DVA BENDA

Urban Fest Osijek 2016.: Stižu Gužva u 16-ercu i Manntra
Objavljeno 23. svibnja, 2016.

Vrijeme je za najavu idućeg headline izvođača ovogodišnjeg izdanje festivala Urban Fest Osijek uz PAN, a to je Gužva u 16-ercu, bend koji dodatno potvrđuje ambiciju organizatora da ove godine program bude lokalno obojan najviše do sad. A ovdje je riječ o osječkom bendu koji vjerojatno najdulje drži konstantu na sceni, svakom generaciju stječući dodatni broj fanova. Gužva se na UFO zapravo vraća nakon samo dvije godine, odnosno nakon odličnog nastupa na UFO 2014. Novi nastup Gužve na najvećoj festivalskoj bini u Osijeku bio je želja publike, koja je ovako ispunjena i nema sumnja da će ovo biti pun pogodak i da će publika ponovno pjevati zajedno s bendom kroz cijeli repertoar, zaokružen oko njihova tri dosadašnja studijska albuma. Iako je ovo prije svega punk rock bend, bilo bi ih nepošteno tako okarakterizirati, upravo zbog činjenice da imaju tu neku lokalnu crtu, zbog koje postoji takva povezanost između benda i publike. Gužva u 16-ercu uvijek svoju energiju ispoljava najbolje na bini, gdje svoju glazbu i tekstove iznose iskreno i osobno. I ono što je najvažnije, ovaj bend nikad nije bježao od toga odakle dolaze, nego su to baš ponosno iskazivali i zbog toga nam je još više drago što su ponovno na UFO festivalu. Gužva nastupa 24. lipnja!

Po prvi puta UFO festival imat će priliku svojoj publici predstaviti jedan od najzanimljivijih bendova u državi, Manntru. U pitanju je bend koji metal glazbu jako zanimljivo i kvalitetno kombinira s elektronskom glazbom, ali i elementima etno glazbe. Osim toga, njihovi tekstovi podosta su vezani uz povijest i tradiciju. Sve to dolazi uz pyro show na bini, koji bendu daje dodatnu atrakciju. Ova četvorka, nastala 2011. godine u Umagu, taj je svoj stil nazvala „Balkanski rock“, pokušavši najbolje opisati ono što su ukombinirali u svoj glazbeni stil. Iza sebe imaju dva albuma i pregršt nastupa, a imaju i jednu od najaktivnijih baza fanova. Nastupaju 23. lipnja.

Podsjetimo, svoj su nastrup na UFO-u već potvrdili Pips, Chips&Videoclips, Nervosa, Kandžija i Gole žene, Seljačka buna, Belfast Food i Garage In July. Ulaz na festival koji se održava u dvorištu bivše Vege je besplatan.(T.K.)

Možda ste propustili...

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike