Sport
DRAMA U ŠIBENIKU

Nagodinu ćemo opet gledati
slavonski derbi: Cibalia nakon
tri sezone ponovno prvoligaš!
Objavljeno 21. svibnja, 2016.
Vinkovčane je u Šibenik došlo bodriti 700-tinjak Ultrasa

Utakmicu za infarkt odigrali su nogometaši Cibalije u posljednjem kolu ove sezone u Šibeniku, utakmicu koja je odlučivala o prvom mjestu i direktnom plasmanu u Maxtv 1.HNL. Izdržali su Vinkovčani nalete Šibenika, ali i nevjerojatan način suđenja suca Vedrana Jelenčića, koji je podijelio 10 žutih kartona igračima Cibalije, dva crvena Žderiću i Mišiću te udaljio s klupe sve predstavnike Cibalije koje je mogao udaljiti, od Sesara, Vranjića, pa i Stepića, trener Mršić je utakmicu pratio i vodio s tribine. Do kraja utakmice, posljednjih nekoliko minuta jedini koji je uz igrače na klupi sjedio bio je fizioterapeut Šimunić.


Od prve minute utakmice Šibenčani su krenuli žestoko, rekli bi na granici grubosti, bio je to prvi nagovještaj da sudac Jelenčić ne drži utakmicu pod kontrolom. Takvo suđenje eskaliralo je kada je u 16 minuti Solomon načinio dva uzastopna prekršaja, a sudac dosuđuje za njega prekršaj, nakon čega je nastao prekid koji je traje punih pet minuta, a zbog ulaska u teren s klupe je udaljen pomoćni trener Siniša Sesar. Nakon što je utakmica nastavljena igrači Cibalije igraju odlučnije i žešće, što sudac nemilice "nagrađuje" žutim kartonima. Imali su Šibenčani u prvih 45 minuta tri izuzetno dobre prilike za pogodak, ali je Cibalia na golu imala vratara Mladena Matkovića i u obrani Zgrablića i Filipovića, koji u posljednji trenutak sprječavaju domaćina, točnije dva puta Solomona i Maleša, da dođe u vodstvo.

U nastavku susreta prva drama, Šibenik i dalje ima inicijativu i pritišće prema golu Matkovića, a Cibalia se brani sa svim igračima, jedino je u napadu Ugrina i povremeno Šimunac. u 57. minuti prvi ozbiljniji šut prema golu Šibenika, učinio je to Frane Vitaić, ali vratar Šibenika brani. U 79. minuti ponovo prilika Šibenika, Maleš je u idealnoj prilici, ali u posljednji trenutak njegov šut blokira Zgrablić. U 81. minuti Mišić pokušava ljevicom, ali lopta odlazi pored gola. U samo nekoliko minuta Žderić je prvo požutio, pa potom u 88. minuti drugim žutim kartonom i pocrvenio. Sudac iz minute u minutu gubi sve više kontrolu utakmice, a ceh plaćaju igrači Cibalije, ono što nije faul za Cibaliju jeste za Šibenik i obavezno uz žuti karton. Najveću grešku, koju mu ne može nitko oprostiti, snimak na televiziji, učinio je kada je Mišić u petoj minuti nadoknade, a trebalo je igrati sedam, sam izbio pred istrčalog vratara Šibenika, gurnu loptu pored njega, a on ga klizećim startom,  doslovce, pokosio, za što je Mišić dobio drugi žuti karton, pa je morao u svlačionicu. I prije kraja utakmice Ugrina je mogao zapečatiti ovu utakmicu pogotkom, ali je šutirao u vratara Šibenika u idealnoj situaciji. Na kraju više nego zasluženo nakon 100 minuta igre na Šubićevcu i osvojenog boda Cibalia odlazi direktno u prvoligaško društvo. Slavlje na stadionu igrača i navijača Cibalije trajalo je dugo poslije utakmice.

Antun Grgić

ŠIBENIK 0 (0)
CIBALIA 0 (0)
ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Gledatelja: 4500. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav).
Žuti kartoni: Solomon (Šibenik), Matković, Mijoković, Baša, Filipović, Dabro, Crnčević, Zgrablić, Uremović, Šimunac, Rugašević  (Cibalia).
Crveni karton: Filip Žderić (83.) i Matija Mišić (90+5)

ŠIBENIK: Nwolokor, Šare (od 59. Slavica), Barać, Alispahić, Solomon, Plazonić, Maleš (od 85. Jurić), Collins, Vukorepa, Živković, Pecolaj (od 68. Bartulović).
CIBALIA: Matković, Žderić, Zgrablić, Filipović, Crnčević (od 73. Plum), Mijoković, Mišić, Vitaić, Baša (od 47. Šimunac), Ugrina, Dabro (od 39. Rugašević).

Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike