Sport
CIBALIA U ŠUBIĆEVCU

Utakmicu godine Mršić će voditi s tribina
Objavljeno 21. svibnja, 2016.
Nakon tri godine Cibaliju samo bod dijeli od povratka u Prvu ligu

Došao je i taj dan! Stigla je za nogometaše, ali i navijače Cibalije, utakmica godine, posljednja prvenstvena utakmica koja izravno odlučuje o prvaku Druge HNL.

Nogometaši Cibalije u Šibenik su otputovali još u petak kako bi na travnjak stadiona na Šubićevcu istrčali što odmorniji, što spremniji i što motiviraniji. Ovo posljednje, motiv, gotovo je jednako visoko kod svih vinkovačkih nogometaša. Uostalom, utakmica koja odlučuje o plasmanu u prvoligaško društvo sasvim je dovoljna motivacija. Nakon trogodišnjeg igranja u drugoligaškoj konkurenciji Cibaliju samo bod dijeli od povratka u Prvu ligu. Trener Stanko Mršić ima slatkih briga jer svi su igrači spremni i željni igre, pa će moći kombinirati koga staviti u početnu postavu. Jedini koji zbog tri žuta kartona neće biti u sastavu je Josip Tomašević. Dobio je nezasluženo treći žuti protiv Lučkog zbog čega će preskočiti utakmicu godine. Motiviran je prilično i Stanko Mršić, premda je u trenerskoj karijeri “odigrao” velikih utakmica. No, u ovoj neće i participirati. Mršić mora odraditi drugu utakmicu suspenzije pa će svoje igrače “motivirati” s tribina, a ulogu v.d. trenera i ovaj put dobit će Siniša Sesar.

- Sve utakmice ove sezone stat će u ovu jednu posljednju u Šibeniku. Ova je utakmica važna za sve nas, a jednako je važna i za suparnika. Jedno je sigurno, nećemo se braniti. Želimo što prije postići pogodak kojim bi nam se sve otvorilo. Isto tako, sigurno je, kako će atmosfera biti jako dobra, a meni je želja da na kraju pobijedi nogomet. Čuo sam da iz Vinkovaca kreće veći broj naših navijača, koji će nam, vjerujem, pomoći u ostvarenju našeg cilja - pričao je Mršić.

Najvažnije je da svi igrači u utakmicu moraju ući kao jedan. Svi moraju biti u najvišoj "borbenoj spremnosti" i svi moraju ostaviti srce na terenu.

- Siguran sam da će biti tako. Svi igrači jedva čekaju da utakmica krene. Isto tako, uvjeren sam da će i s druge strane biti sličan pristup, stoga vjerujem da će utakmica biti jako dobra. U ovoj će utakmici pobijediti kolektiv i tko ga bude imao, taj će na kraju slaviti. Ako mi budemo imali osam, devet raspoloženih igrača, onda se ne bojim ničega. Istina je da je Šibenik u posljednje vrijeme u lošijem izdanju i da je prosuo jako puno bodova, ali je imao veliku zalihu i mogao si je priuštiti taj luksuz. Ne zavaravam se da će loše odigrati protiv nas. Imamo laganu psihološku prednost i to bi trebalo iskoristiti.

Sastav koji pobjeđuje se ne mijenja. To je česta uzrečica trenera, međutim kod Mršića nekada ona ne “pali”. Iskusni strateg zna prepoznati igrače koji nisu psihološki najbolje spremni, pa bi i ovaj put moglo biti tako?

- Što se tiče momčadi, možda će biti nekih promjena. A možda i neće - zagonetno će Mršić i dodati:

- Sastav će ovisiti o raspoloženju igrača pred samu utakmicu. Želim samo spremne i motivirane igrače na terenu. Naravno, neće biti lako jer i domaćina se nešto pita. Moram neke stvari i sačuvati pa ne bih odmah otkrivao sastav - zaključio je Mršić.

Susret Šibenik - Cibalia počinje u 17.30 sati, a sudit će Vedran Jelenčić iz Kastava.

Najvjerojatniji sastav Cibalije: Matković, Žderić, Zgrablić, Filipović, Crnčević, Mijoković, Mišić, Vitaić, Baša, Ugrina i Dabro.

Antun GRGIĆ
KOMISIJA ZA LICENCIRANJE TEK U PONEDJELJAK

Suprotno očekivanom, Komisija za žalbe u svezi s postupkom za licenciranje klubova u sljedećoj sezoni konačnu odluku objavit će tek u ponedjeljak. Tek tada saznat ćemo koji su klubovi dobili licencu za Prvu i Drugu hrvatsku ligu. Podsjetimo, licencu za Prvu hrvatsku ligu u prvom stupnju nije dobio NK Osijek, što se smatra samo kao formalnost, ali ni CIbalia i Šibenik, oba kandidata za ulazak u prvoligaško društvo. Predsjednik Cibalije također ne zna rezultate Komisije za licenciranje i je li uopće zasjedala. I njemu je jedino poznata informacija kako će se objava dogoditi u ponedjeljak.

Najčitanije iz rubrike