Sport
OK OSIJEK JUG 2 ORGANIZIRAT ĆE NIZ TURNIRA U GRADU I OKOLICI

Početak i kraj serije uličnom odbojkom
Objavljeno 21. svibnja, 2016.

Duga je stanka između dvije odbojkaške ligaške sezone. Tih pet mjeseci praznog hoda nastoje se popuniti organiziranjem turnira, a kako nam slijedi ljetno vrijeme, oni će se održavati ili na pijesku ili na vrućem betonu. Četiri turnira organizirat će OK Osijek Jug 2, koji je tradicionalno aktivan u okupljanju odbojkaš(ic)a, ali i rekreativaca. Bit će za svakoga ponešto, a to nam je potvrdio i tajnik kluba Ljupko Rimac.

- Krećemo sljedeće nedjelje, na dan Gradske četvrti Jug 2 na programu će biti međunarodni turnir ulične odbojke za djevojke, koje će igrati u tri starosne kategorije. Riječ je o godištu 2001. i mlađe, 2002. i mlađe, te 2004. i mlađe. Riječ je u drugom turniru takve vrste, prvi smo uspješno proveli u djelo krajem kolovoza prošle godine. Na premijeri je tada bilo 17 ekipa, sada ih očekujemo bar dvostruko više. Najavili su se mnogi klubovi, dolazak su potvrdili i klubovi iz BiH i Srbije. Igrat će se na 11 terena uz SD Jug, od jutra do mraka, a potom slijedi još druženje na zajedničkoj večeri - priča agilni Rimac, koji će uličnom odbojkom započeti, ali i zaključiti seriju od četiri turnira koje organizira Osijek Jug 2.

- U rujnu želimo okupiti ekipe iz cijele Hrvatske. S obzirom na to da se očekuje veći broj prijava, lokacija se seli na Srednjoškolsko igralište - najavljuje Rimac.

Za prijavu na turnire ulične odbojke trebat će uplatiti i kotizaciju u iznosu od 100 kuna. Za one pak u odbojci na pijesku, prijava je slobodna za sve uzraste u obje kategorije. Prvi beach-volley turnir planiran je za 25. lipnja u Dardi (RC Đola), a 9. srpnja karavana ostaje u Baranji (bazeni Kneževi Vinogradi). Neće se igrati u Osijeku, a organizator kao razlog naglašava slab interes malih sponzora. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike