Ekonomija
NEZAVISNI HRVATSKI SELJACI

Mlinarić: Dok nam GMO kuca na vrata ekološka poljoprivreda bez poticaja
Objavljeno 21. svibnja, 2016.

Udruga Nezavisni hrvatski seljaci (NHS) oglasila se u ime svih ekoloških proizvođača Hrvatske s ciljem da upozori na, kako navode, novu politiku Agencije za plaćanje u poljoprivredi u isplati potpora i subvencija poljoprivrednicima.

- Dok su se prijašnjih godina potpore ekološkim proizvođačima isplaćivale prve i u cijelosti, sada se događa da je ekologija na zadnjem mjestu. Naime, potpore za ekološke proizvođače do sada uopće nisu isplaćene. Je li tome tako zato što među ekološkim proizvođačima nema onih koji su dovoljno veliki da lobiraju i podmazuju nadležne, ili je to zbog toga što se od Hrvatske umjesto zdrave zemlje zdravih ljudi želi napraviti GM zona s robovima i kmetovima na njoj - naveo je Mato Mlinarić, predsjednik Udruge Nezavisni hrvatski seljaci, te dodaje da je nedopustivo da “dok nam GMO kuca na vrata, ekološka poljoprivreda još uvijek ostaje bez poticaja”.

Istaknuo je također i kako Nezavisni seljaci smatraju da je to pogrešna politika i da bi hrvatska poljoprivreda trebala stremiti prema ekološkoj proizvodnji, a trenutačna politika radi sve da takvu proizvodnju destimulira i ugasi.Z.Rupčić

GOGO protiv sadnje GM sjemena

Građanska opcija Grada Osijeka (GOGO) protivi se bilo kakvoj promjeni postojećeg zakonodavnog sustava koja bi dopustila uvoz, proizvodnju i sjetvu GM sjemena i proizvoda, stoji u priopćenju Građanske opcije Grada Osijeka, koje potpisuje predsjednik Miroslav Vanek. “Sjeme predstavlja početak hranidbenog lanca pa onaj tko nadzire tržište sjemena, nadzire i cjelokupan hranidbeni lanac, a samim time i društvo”, stoji u priopćenju.(V.T.)

Možda ste propustili...

NAGLI PAD PROIZVODNJE U HRVATSKOJ

Naznake stabilizacije industrije u eurozoni

HRVATSKI DUHANI ZAVRŠILI UGOVARANJE

Sklopili novih 39 ugovora s proizvođačima duhana

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

Najčitanije iz rubrike