Regija
HRVATSKI KONJIČKI SAVEZ NAJAVIO:

Nova sezona natjecanja
Objavljeno 21. svibnja, 2016.

SLAVONSKI BROD – U nedjelju, 22. svibnja, počinje 12. sezona natjecanja u vožnji zaprega u sustavu Hrvatskog konjičkog saveza. Sezonu i ove godine, u sklopu Sajma poljoprivrede - na prostoru Srednje škole M.A. Reljkovića Slavonski Brod, otvara brodski Zaprežni klub Slavonac, koji je uz Centar za ruralni razvoj Panonica suorganizator konjičkog turnira “Panonica Driving Challenge-Slaonski Brod 2016.”.

- Čeka nas sezona puna izazova, novi natjecatelji, novi složeniji sustav natjecanja, nova oprema... Nakon uspješne prošle sezone vjerujemo kako su stvoreni preduvjeti da zadržimo poziciju najutjecajnijeg kluba u zaprežnom sportu - kaže Ivan Janković, v.d. predsjednika ZK Slavonac, koji je naslijedio Tomislava Vučkovića, nedavno u Hrvatskom konjičkom savezu izabranog za izbornika Hrvatske zaprežne reprezentacije.

Edukacije vozača, organizacijskog tima, potraga za novim partnerima, sve su to elementi koje realiziramo s ciljem razvoja zaprežnog sporta - navodi Janković.

Cijelu priču kroz proteklih pet godina povezuje CRR Panonica kao veza prema svima drugima kojima samo bavljenje zaprežnim sportom nije primarni cilj - mediji, novi partneri u organizaciji turnira, pronalazak stručnjaka za edukacijske programe, sve to obuhvaća naša suradnja - dodaje Janković.

Za sportsku disciplinu koja iziskuje znatna ulaganja, konstantni je problem nedostatak novca no Janković naglašava kako je i dosad sagrađeno rezultat ulaganja iznad mogućnosti.

- Mladi vozači ne odlaze na ljetovanje, jer odvajaju novac za skrb o konjima i novu opremu. Roditelji prekrajaju kućne financije na najnevjerojatnije načine. Uz pomoć CRR Panonice stvorili smo temelj da nas sponzori prepoznaju. Daleko smo od pokrića svih potreba, ali vjerujemo da će biti bolje - kaže Janković. Uz vjerne sponzore, u nedjelju je na programu zaprežnog turnira pet utakmica u sklopu natjecanja Croatia kup i Prvenstvo hrvatske u vožnji dvoprega za juniore. Utakmice u vožnji kroz čunjeve počinju u 16 sati, dok su utakmice u vožnji dresure za jednoprege i dvoprege predviđene već od 13.30 sati.

CRR Panonica i ZK Slavonac ove godine u suradnji s partnerima organiziraju četiri turnira, a nakon Slavonskog Broda na rasporedu je 14. kolovoza turnir u Donjim Andrijevcima, potom u Gundincima 4. rujna, i 18. rujna turnir u Vinkovcima, na Salašu Tena. Partner u organizaciji ovih programa su KK Donji Andrijevci, Konjogojska udruga Gundinci i tvrtka BOSO, vlasnik Salaša Tena.M.Radošević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike