Novosti
PROPAO DRUGI POKUŠAJ KONSTITUIRANJA

Nova Gradiška i dalje nema Gradsko vijeće
Objavljeno 20. svibnja, 2016.

Unatoč činjenici što su gradski vijećnici prije sjednice održane u četvrtak prisegnuli na odanost građanima koji su ih izabrali, propao je i drugi pokušaj konstituiranja novogradiškog Gradskog vijeća. Slijedi još jedan pokušaj u sljedećih mjesec dana, kaže predstojnik Državne uprave Mario Vučinić, napominjući kako je riječ o zadnjoj šansi za konstituiranje Vijeća.

- Ako ni treći pokušaj ne uspije, Novogradiščani će na još jedne prijevremene izbore, ali samo za Gradsko vijeće - navodi Vučinić.

U četvrtak je bio sporan izbor predsjednika Gradskog vijeća za koji su SDP, Laburisti i HDSSB predložili nezavisnog vijećnika Borislava Vidošića, s liste SDP-a, dok je za zamjenika predložen HDSSB-ov Dubravko Gubić. No ni jedan nije dobio potrebnih devet glasova. Dobili su potporu (8 vijećnika) onih koji su ih i predložili, a protiv su glasala dva vijećnika HDZ-a, dok su četiri vijećnika Liste grupe građana Željka Bigovića bila suzdržana. Sjednici nisu nazočili Dario Marenić (HSP AS), Davorin Slišurić (HDZ) i Zoran Jukić (HSS).

Novogradiščani su i dalje “zatočenici” političkih prepucavanja i borbe za fotelje pa ne kriju svoje ogorčenje. Razočaranje ne krije ni gradonačelnik Vinko Grgić, koji je nakon neuspjele sjednice GV-a sazvao izvanrednu konferenciju za novinare. Navodeći kako su zbog smirivanja strasti za predsjednika Vijeća predložili nestranačkog čovjeka, Novogradiščanima poznatu osobu po mnogim vrlinama i ljubavi prema ovom gradu, koja upravlja Savezom športova, Grgić je prozvao vijećnike za opstruiranje izbora predsjednika GV.

- Neki vijećnici nisu došli, a neki su došli i okrenuli leđa napretku grada. Svi su oni sudjelovali nekoliko mjeseci u predizbornoj kampanji jer su željeli biti gradski vijećnici, svoje sugrađane su uvjeravali da su vrlo ozbiljni, da žele napredak ovom gradu. No, izigrali su one koji su ih birali - kazao je Grgić, podsjetivši na sličnu situaciju prije tri godine.

- Tada smo mi izgubili za manje od jedan posto, za matematičku grešku, ali smo salutirali i predsjedniku Gradskog vijeća i proračunu u cilju napretka ovog grada. Na ovim izborima razlika je bila golema, dobili smo mandat na godinu dana i pustite nas da radimo - naglasio je. M.Radošević

OSTAVKA ZAMJENICE GRADONAČELNIKA

Mirela Glavaš (s nezavisne liste), zamjenica gradonačelnika Vinka Grgića, razočarana nekonstituiranjem Vijeća i stopiranjem projekata koje je i sama pripremila, podnijela je neopozivu ostavku.

Možda ste propustili...

PLAĆE ĆE RASTI, USLUGE NEĆE POSKUPJETI

Vinkovci i Otok neće podizati porezne stope

UPOZORILI NA DEPOPULACIJU HRVATSKE

Penava: Ugroženi su stupovi države

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IVAN ERGOVIĆ PREDSJEDNIK UPRAVE NEXE GRUPE

Krenuli smo prema proizvodnji
cementa koja neće štetiti okolišu

2

OBAVLJAJU SE SAMO HITNI POSLOVI

U štrajku i dalje 5000 djelatnika u pravosuđu

3

GLAVNI DRŽAVNI INSPEKTOR

Mikulić: Pravda spora, ali dostižna