Osijek
ZABRANJENA PRODAJA ŽIVOTINJA NA AUTOTRŽNICI

Šimić: Gradit ćemo prostor za prodaju malih životinja
Objavljeno 20. svibnja, 2016.
Predviđena je gradnja dvorane od oko 150 četvornih metara

Kad je na poziv udruge “Pobjede” prije nekog vremena na prostor Autotržnice pozvana policija i potom Veterinarskoj inspekciji prijavila prodaju malih životinja na otvorenom, označilo je to početak kraja prakse prodaje kunića, ptica, mačaka i ostalih malih životinja.

Potvrdio nam je to Ante Šimić, direktor Tržnica d.o.o., rekavši da je veterinarka koja je izišla na teren utvrdila kako je prodaja malih životinja javnozdravstveni problem. Rečeno nam je da se životinje ne smiju prodavati, odnosno da bi to moglo biti kazneno djelo. Kako mi od prodaje malih životinja naplatimo samo nekoliko stotina kuna, a kazna je puno veća, odustali smo od prodaje malih životinja, istaknuo je Šimić.

Međutim, čini se da je to samo privremeno s obzirom na to da je u idejnom rješenju za uređenje Autotržnice predviđena gradnja dvorane od oko 150 četvornih metara za prodaju upravo malih životinja. Naime, Šimić kaže kako će ondje biti stvoreni uvjeti za prodaju malih životinja, i to prema svim zakonskim propisima.

Takva će odluka zadovoljiti i gradskog vijećnika Nedjeljka Kneževića, koji je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća postavio upravo pitanje o prodaji malih životinja na tržnici. Bit će zadovoljni i prodavači koji na taj način ostvaruju prihod, ali i kupci kojima je navika obilazak i eventualna kupnja životinja na Autotržnici. Šimić podsjeća da svemu predstoji apliciranje za sredstva iz EU fondova za tržnicu, a potom i idejno rješenje za dvoranu u kojoj bi se nesmetano odvijala prodaja malih životinja. M. Mihelić

Možda ste propustili...

OŠ DALJ OBILJEŽILA 50. OBLJETNICU

Sve su veći uspjesi i bolji uvjeti za školarce

VEČER VINA & UMJETNOSTI U KAZAMATU

Baš po Hamvasu: Zakon je pijenja kao i zakon ljubavi!

OSIJEK DOMAĆIN ZBOROVANJA SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE

Gamoš: I izviđaštvo je škola za život

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USPJEH ZAVODA ZA ORTOPEDIJU KBC-A

Prva javna bolnica koja ugrađuje koljena Attune

2

MEĐUNARODNI SIMPOZIJ O SUSTAVNOM PRISTUPU I RJEŠAVANJU PROBLEMA KOMARACA

Bez biološkog tretiranja Kopačkog rita nema rješenja za Osijek i Baranju

3

DAN NACIONALNIH MANJINA OBŽ

U Osijeku se danas okupilo pola Europe

oglas