Osijek
ZABRANJENA PRODAJA ŽIVOTINJA NA AUTOTRŽNICI

Šimić: Gradit ćemo prostor za prodaju malih životinja
Objavljeno 20. svibnja, 2016.
Predviđena je gradnja dvorane od oko 150 četvornih metara

Kad je na poziv udruge “Pobjede” prije nekog vremena na prostor Autotržnice pozvana policija i potom Veterinarskoj inspekciji prijavila prodaju malih životinja na otvorenom, označilo je to početak kraja prakse prodaje kunića, ptica, mačaka i ostalih malih životinja.

Potvrdio nam je to Ante Šimić, direktor Tržnica d.o.o., rekavši da je veterinarka koja je izišla na teren utvrdila kako je prodaja malih životinja javnozdravstveni problem. Rečeno nam je da se životinje ne smiju prodavati, odnosno da bi to moglo biti kazneno djelo. Kako mi od prodaje malih životinja naplatimo samo nekoliko stotina kuna, a kazna je puno veća, odustali smo od prodaje malih životinja, istaknuo je Šimić.

Međutim, čini se da je to samo privremeno s obzirom na to da je u idejnom rješenju za uređenje Autotržnice predviđena gradnja dvorane od oko 150 četvornih metara za prodaju upravo malih životinja. Naime, Šimić kaže kako će ondje biti stvoreni uvjeti za prodaju malih životinja, i to prema svim zakonskim propisima.

Takva će odluka zadovoljiti i gradskog vijećnika Nedjeljka Kneževića, koji je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća postavio upravo pitanje o prodaji malih životinja na tržnici. Bit će zadovoljni i prodavači koji na taj način ostvaruju prihod, ali i kupci kojima je navika obilazak i eventualna kupnja životinja na Autotržnici. Šimić podsjeća da svemu predstoji apliciranje za sredstva iz EU fondova za tržnicu, a potom i idejno rješenje za dvoranu u kojoj bi se nesmetano odvijala prodaja malih životinja. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike