Regija
VIKEND U BRODU

Poljosajam i stočarska izložba
Objavljeno 19. svibnja, 2016.

SLAVONSKI BROD – Tradicionalni sajam poljoprivrede i regionalna stočarska izložba najkvalitetnijih grla stoke održat će se u subotu i nedjelu (21. i 22. svibnja) na prostoru slavonskobrodske Srednje škole M. A. Reljkovića, koja školuje učenike za poljoprivredna zanimanja. “Otvaranje škole gospodarstvu i poduzetnicima za nas je važno jer na taj način vrednujemo svoj rad. Cilj nam je da mladi koji ovdje završe školovanje počnu vlastiti uspješan posao i budu ponosni Slavonci”, rekao je ravnatelj škole Vlado Prskalo.

U subotu će se održati nacionalna CAC izložba, za koju su, prema riječima Miroslava Dudraga, predsjednika brodske Kinološke udruge, prijavljena 283 psa, među kojima i četrdesetak koji pripadaju u sedam hrvatskih autohtonih pasmina. “Ovo je 25. izložba i najveća dosad. Premda ima predznak nacionalne, uz hrvatske očekujemo i izlagače iz još osam zemalja”, rekao je Dudrag.

U nedjelju, u sklopu stočarske izložbe, posjetitelji će vidjeti najkvalitetnijih 60 grla konja - lipicanaca, hrvatskog hladnokrvnjaka i hrvatskog posavca te goveda - 40 grla simentalske i holstein frisian pasmine te svinja. U nedjelju je na programu i konjički turnir u disciplini vožnja zaprega, a svi programi u sklopu sajma besplatni su za posjetitelje. (M.R.)

Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

Najčitanije iz rubrike