Crna kronika
U OSIJEKU PRONAĐENO MRTVO TIJELO UMIROVLJENICE

Sedamdesetpetogodišnja žena ubijena u stanu, krvnik priveden?
Objavljeno 19. svibnja, 2016.
Navodno je susjed priveden zbog sumnje da ima veze sa ubojstvom

OSIJEK - Iako nema službene potvrde, doznajemo kako je 75-godišnja Osječanka Zorka Jović (75), okrutno ubijena jučer u svom stanu na trećem katu u Gundulićevoj ulici 36A, u Blok centru 2, u širem središtu Osijeka.

Službena pisana informacija o događanjima u stanu pristigla je samo iz Centra 112, i to u dijelu koji govori o hitnoj pomoći - da je prijavljena jedna nasilna smrt. Kako neslužbeno doznajemo, jedna muška osoba, koja se povezuje sa ubojstvom 75-godišnjakinje, uhićena je i odvedena u policiju na ispitivanje. Navodno se radi o susjedu.

Zorkina obitelj, koja živi izvan Osijeka, pokušavala ju je nazvati u srijedu tijekom dana, no kada im to nije uspjelo, u večernjim satima nazvali su policiju jer su se zabrinuli za nju. Policajci su došli u njezin stan i pronašli beživotno tijelo.

- Mrtvo tijelo pronađeno je nakon 21,40 sati. Obavljen je očevid uz dežurnog zamjenika Županijskog državnog odvjetnika. Zbog sumnje u nasilnu smrt, istraga je u tijeku, doznali smo kratko od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

Policijski istražitelji obišli su sve stanare u zgradi u kojoj je ubijena Osječanka, ne bi li uspjeli doznati s kim se pokojna družila, te da li je netko vidio išta što bi olakšalo istragu.

- Oko 22,45 sati netko mi je zvonio na vrata. Vidjela sam neke ljude koji su se predstavili kao policajci. Jako sam se uplašila jer mi je sin upravo na putu pa sam se pobojala da mu se nešto nije dogodilo. Međutim, pitali su me poznajem li susjedu Zoru. Nisu mi ništa htjeli reći detaljnije što se dogodilo, osim da se sumnja u nasilnu smrt, kazala nam je susjeda Branka Ćerluka. Dodala je da je često viđala Zorku.

- Zorka je bila iznimno ljubazna i draga žena. Uvijek je bila dotjerana. Bila je u mirovini i družila se sa umirovljenicima. Ništa više o njoj detaljnije ne znam, kazala nam je susjeda žrtve. Drugi susjed iz Gundulićeve 36 A kaže da nije čuo ništa u srijedu.

- Jučer ujutro presrela me susjeda i rekla mi što se dogodilo. Navodno je policija i meni zvonila, ali nisam čuo jer sam čvrsto spavao. O nesretnoj susjedi mogu reći samo da je bila draga žena, kazao je Osječanin. Stanar Blok centra 2 kazao nam je da je često viđao Zorku dok joj je još suprug bio živ.

- Često su šetali po naselju. Ona je uvijek vukla za sobom onu torbu na kotačima. Oboje su bili dragi ljudi, kazao je susjed. Prema dostupnim informacijama Zorka je ubijena u srijedu ranije, tijekom dana.

Nakon očevida stan ubijene Osječanke je zapečačen, a prilazak stanu spriječavao je policajac. Policija o ovom slučaju jučer, pisanim putem nije izvijestila javnost.

Sandra LACIĆ
STRAH U SUSJEDSTVU

Kako su nam ispričali stanari Gundulićeve 36A, gdje se zbilo okrutno ubojstvo Zorke Jović, i prije su se bojali jer su ulazna vrata često otključana.

- Vrata su uvijek otvorena i može ući u zgradu tko god hoće. I prije me bilo strah, no sada je očito da se baš svašta može dogoditi, požalila nam se stanarka.

Policija je otišla u stan nakon što se 75-godišnjakinja nije javljala na poziv obitelji koja je u inozemstvu

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike