TvObzor
FINALNI TJEDAN "CELEBRITY MASTERCHEFA"

Tko će biti pobjednik druge sezone?
Objavljeno 20. svibnja, 2016.
U nedjelju show napušta još jedan kandidat, kada ćemo saznati tko će se sve pridružiti Igoru Barberiću kao prvom polufinalistu showa, a veliki finalni dvoboj dvoje najboljih bit će u utorak, 24. svibnja

Pred Celebrity MasterChef kandidatima je finalni tjedan, a ove nedjelje show će napustiti još jedan od preostalih četvero top-natjecatelja. “Vi ste najbolji celebrity kuhari u zemlji. Pred vama je nepoštedna borba za ulazak u finale!” najavit će Radovan. Za prolazak dalje četvero polufinalista Baby Dooks, Lana, Igor i Hrvoje imat će zadatak pod imenom “Moja MasterChef avanutra”, koji će se odnositi na poboljšavanje autorskog jela koje su kandidati pripremali na samom početku Celebrity MasterChefa.

Tako će Lana svoje gyoze punjene svinjetinom dopuniti shiitakama i kineskim kupusom, Igorovo varivo će postati “Lungić s kvinojom i kremom od slanutka”, Hrvojev tanjur “Treći svijet” postat će “Dekonstrukcija Trećeg svijeta”, a Davidovo meso a la ville “Ježeva kućica”.

Kako bi smanjio stres i tenzije, Baby Dooks će s jelom servirati i tri borovnice koje će usporediti sa žirijem: “Oni su moje tri borovnice. Andrej je velika borovnica slatka, Ana je lijepa borovnica, a Radovan je malo kisela borovnica!”

Tko će se sve pridružiti Igoru Barberiću kao prvom polufinalistu showa, i koji uzbudljivi izazovi najbolje celebrity kuhare očekuju u finalnom tjednu, tek ćemo vidjeti, no jedno je sigurno - četiri polufinalista showa nisu imala nimalo lak zadatak u poznatoj TV kuhinji, a o tome svjedoče i svi usponi i padovi proteklih deset tjedana.

Pobjednik druge sezone zaradit će prestižnu titulu Drugog Celebrity MasterChefa, a njegova pobjeda donijet će pomoć onima kojima je ona najpotrebnija. Ovaj put to je Obrtnička škola u Požegi, kojoj će Nova TV osigurati opremanje kuharskog kabineta. Osim toga, partner showa Konzum osigurat će namirnice za potrebe Srednje škole Hvar, koja ima područne škole i u Hvaru i u Jelsi. Škola, koju pohađa stotinjak učenika godišnje, tom će donacijom upotpuniti svoje potrebe namirnicama na godišnjoj razini. Celebrity MasterChef pomoći će brojnim srednjoškolcima, budućim mladim kuharima, koji će sada moći još aktivnije i lakše sudjelovati u praktičnoj nastavi te se u kvalitetnim uvjetima educirati za kulinarsku profesiju. (N.K.)

BUBNJAR KOJI U OKUSIMA SPAJA NESPOJIVO

HRVOJE RUPČIĆ

Hrvoje je imao čak sedam najboljih jela u natjecanju. Kao pobjednik stajao je čak pet puta ispred žirija, od toga jednom je pobijedio s Crvenim timom u Gastroduelu te je jednom pobijedio u paru s Igorom. Hrvoje dosta voli eksperimentirati svojim tanjurima i poznat je po svojim nekonvencionalnim prezentacijama jela. Tako je u Mornarskom tjednu Celebrity Masterchefa Hrvoje napravio brodić od hrane, a za sljedeći izazov, o kojem ovisi ulazak u polufinale, napravit će jelo naziva “Dekonstrukcija Trećeg svijeta”.

ZLOČESTO DIJETE CELEBRITY MASTERCHEFA

BABY DOOKS

David, Baby Dooks, prava je atrakcija ovogodišnjeg Celebrity MasterChefa. Žiri mu stalno prigovara što je neuredan, što liže prste, kuhače, no istovremeno na njegove okuse u jelima gotovo da nema prigovora. Pet puta je imao najbolje jelo, a samo je jednom pobijedio u izazovu. Iako je imao ispad u Slatkom tjednu, Baby Dooks je napravio odličan desert, no s njim ipak na kraju nije i pobijedio. U Stres testu najbolje je pripremio grdobinu, koju je u šali usporedio sa svojom bivšom ženom, a šala nije nedostajalo ni u ostalim epizodama koje su ga dovele do četiri top-natjecatelja.

VEGAN KOJI ODLIČNO PRIPREMA MESO I PRVI POLUFINALIST SHOWA

IGOR BARBERIĆ

Igor je prvi ušao u polufinale. Jedini je vegan među kandidatima, koji se pokazao izvrsnim poznavateljem pripremanja mesnih jela. Šest puta je do sada imao najbolje jelo, a kao pobjednik stajao je pred žirijem pet puta, s tim što je jednom pobijedio sa svojim Plavim timom pripremivši “Veganski brunch”, a jednom je pobijedio u paru s Hrvojem. Igor je najbolje napravio jelo s kareom od vepra, a zanimljivo je bilo njegovo kušanje mesne štruce s obzirom na to da nije ljubitelj mesa.

JEDINA ŽENA U TOP 4 KANDIDATA CELEBRITY MASTERCHEF

LANA KLINGOR MIHIĆ

Lana je jedina žena koja je ušla u top 4 celebrity kuhara druge sezone showa. Najbolje jelo imala je čak sedam puta. Jedanput je pobijedila u Testu osjetila, i to pogodivši najviše sastojaka od kojih su pripremljeni makaroni koje je pripremila Petra Jelinić. To i nije bilo čudno s obzirom na to da je kandidatkinja sama sebe prozvala “najvećim živućim fanom” poznate slastičarke. Lana je tri puta odnijela pobjedu u izazovima, no od toga je jedanput pobijedila u Gastroduelu s Crvenim timom, a drugi puta u paru s Leonom.

Najčitanije iz rubrike