Sport
JAKOV FILIPOVIĆ - STUP OBRANE CIBALIJE

Ne bojim se šibenske atmosfere,
ionako će na kraju slaviti Ultrasi
Objavljeno 18. svibnja, 2016.
Znamo što nas očekuje u Šibeniku i ne vjerujem da nas nešto može iznenaditi

S velikim nestrpljenjem nogometaši Cibalije očekivali su kako će se okončati borba vodstva kluba na čelu s predsjednikom Miroslavom Gagrom s rješavanjem preostalih dugovaranja, a potom i s vremenom.

Naime, trebalo je prikupiti svu potrebnu papirologiju i na vrijeme je poslati kako bi komisija za licenciranje HNS-a pozitivno riješila slučaj Cibalije i bar im administrativno omogućila nastup u Prvoj hrvatskoj ligi. Cibaliji za ostvarivanje plasmana u Prvu ligu potreban je još samo jedan bod, a moraju ga osvojiti u subotu u Šibeniku. Kada je objavljeno da je čelništvo kluba riješilo svu potrebnu dokumentaciju, kompletna svlačionica je odahnula i sada se svi mogu koncentrirati na završnih 90 minuta u Šibeniku.

Naravno, bez obzira na to što im slijedi žestoka borba na travnjaku igrače su prilično okupirala događanja u kancelarijama. Ipak se tamo rješavala njihova sudbina. Kako je svlačionica “disala”, otkrio nam je Jakov Filipović, jedan od najboljih stopera lige i jedan od ponajboljih igrača Cibalije u posljednjem ogledu u Vinkovcima, kada su pobijedili momčad Lučkog.

- Znali smo da je teška situacija u klubu i nismo se baš previše nadali da ćemo i mi dobiti plaću. Ali unatoč tome zajednički smo odlučili da ćemo, bez obzira na sve, izdržati do kraja i da ćemo baš sve učiniti ne bismo li došli do cilja, odnosno na terenu ostvarili veliku želju kluba da se vrati u prvoligaško društvo. Kada smo čuli da su konačno papiri poslani i da se sada samo čeka odluka komisije za licenciranje, odahnuli smo i sada mirno i s velikim nestrpljenjem čekamo utakmicu protiv Šibenika u subotu - rekao je Filipović.

I prije ove same završnice prvenstva igrači su svi kao jedan ponavljali kako ih ništa neće omesti na putu povratka u Prvu ligu. Kako se dan odlučujućeg susreta sezone polako približava, tako je atmosfera u momčadi Cibalije sve bolja i bolja.

- Atmosfera je, rekao bih, odlična. Svi su igrači zdravi i orni, odlično se pripremamo za utakmicu, svi igrači na treningu daju svoj maksimum, točno se osjeti da se nešto priprema veliko. Zaista mogu posvjedočiti da se tako svi i osjećamo. Točno znamo što nas očekuje u Šibeniku i ne vjerujem da nas nešto može iznenaditi. Došli smo gotovo do cilja i sada je na nama da ga i ostvarimo. Uvjeren sam kako smo spremni ostvariti cilj koji sanjamo već treću sezonu.

Prema izvještajima iz medija Šibenčani spremaju paklenu atmosferu na Šubićevcu. Žele da njihovi ljubimci prvi prođu kroz cilj i da ostvare ono što bi žarko željeli i Vinkovčani. Očito će atmosfera biti usijana, posebice ako na tribinama budu i Ultrasi, u što nitko ne sumnja. Ovakva se utakmica ne propušta.

- Znamo jako dobro kakva nas tamo atmosfera očekuje, znamo njihovu kvalitetu, ali isto tako znamo svoju. Očekujem da će s nama na Šubićevcu biti i naši vjerni navijači koji će nam sigurno pomoći da ostvarimo zajednički cilj, a poslije se zajednički i veseliti - rekao je stoper Cibalije.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike