Sport
PRVI RADNI DAN IVANA KOSA

Učlanio se u Hajduk, Šuker čestitao “svom sugrađaninu”
Objavljeno 18. svibnja, 2016.

Novi predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos prvoga radnog dana postao je službeno njegovim novim članom. Stigao je u odjel za članstvo uz nazočnost člana Nadzornog odbora. Kos je preuzeo jednu od 37 tisuća članskih iskaznica, koliko je članova Hajduka u 2016. godini. U Splitu je, inače, najveća sumnja oko novog predsjednika “zbog čega se ranije nije učlanio u Hajduk”, odnosno kako je moguće da predsjednik Hajduka nije i navijač “bilih”, što je uostalom Kos otkrio na press konferenciji.

- Nisam navijač uopće. Došao sam ovdje raditi i živjeti Hajduk. To je moj poziv - rekao je Kos kojeg upravo zbog toga i nisu podržali svi članovi Nadzornog odbora. Četiri člana Nadzornog odbora bila su za, a dva su bila suzdržana.

- Nisam mogao podržati Kosa za predsjednika jer on nije dio Hajdukove obitelji - rekao je Denis Kosor, član NO Hajduka.

Dan nakon inauguracije 52. predsjednika u povijesti Hajduka oglasili su se i iz Udruge Naš Hajduk, čiji članovi imaju pravo izbora najvećeg broja članova Nadzornog odbora. Zasad su odmjereni u izjavama, a čini se da njima nije “kamen spoticanja” činjenica da Kos nije “hajdukovac od malih nogu”.

- Kao i inače, iz Udruge Naš Hajduk ne razbacuju se bombastičnim izjavama. Odmjereni su i o pitanju izbora novog predsjednika Hajduka Ivana Kosa.

- Čestitamo novom predsjedniku i na tome što je uvjerio Nadzorni odbor da je on taj koji će sukladno sa Zakonom o trgovačkim društvima i Statutom najbolje voditi Hajduk. Želimo mu puno sreće u radu i da našim članovima to isto dokaže rezultatima na katu, ali i na terenu. Što se tiče izjave Denisa Kosora da predsjednik Hajduka ne bi smio biti netko tko nije iz Hajdukova puka, to je isključivo stav jednog člana Nadzornog odbora, čiji su članovi gospodina Kosa izabrali većinom - rekao je Josip Tadinac iz Udruge Naš Hajduk.

Iz Torcide su zasad bez komentara. Žele dati vremena novom predsjedniku kako bi pokazao čime je zaslužio povjerenje.

Zanimljivu je čestitku novi predsjednik Hajduka dobio iz Basela, gdje se održava sjednica Izvršnog odbora UEFA-e. Kosu je, naime, čestitao predsjednik HNS-a Davor Šuker, s kojim dijeli mjesto rođenja.

- Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, nalazi se u Baselu na sjednici Izvršnog odbora UEFA-e, odakle je poželio novom predsjedniku Hajduka sve najbolje na novoj poziciji:

- Čestitam Ivanu Kosu na imenovanju na čelno mjesto Hajduka. Njegovo obrazovanje i karijera sugeriraju da će uspješno nastaviti financijsku konsolidaciju kluba. Još me više veseli što je osoba koja ima nogometno iskustvo i dolazi iz nogometne obitelji, pa vjerujem da će se fokusirati na travnjak i stvaranje Hajduka koji će biti natjecateljski konkurentan Dinamu i Rijeci. Svom sugrađaninu želim puno sreće i uspjeha, a vrata Hrvatskog nogometnog saveza uvijek su mu otvorena za razgovor i suradnju - poručio je Šuker. K.Lacković/T. Bilić

DAVOR ŠUKER

predsjednik HNS-a

Svom sugrađaninu želim puno sreće i uspjeha, a vrata Hrvatskog nogometnog saveza uvijek su mu otvorena za razgovor i suradnju

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA - LIGA ZA OSTANAK

Osijek pao na šesto mjesto, slijedi Kup

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini