Regija
8. FESTIVAL ALTERNATIVNIH OBLIKA REHABILITACIJE

U Belišću “Zvoni Zvono”
Objavljeno 19. svibnja, 2016.

BELIŠĆE - Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono iz Belišća organizira danas (četvrtak, 19. svibnja) 8. Festival alternativnih oblika rehabilitacije “Zvoni Zvono”, koji će trajati sve do subote, 21. svibnja, u prostorijama udruge.

Cilj manifestacije je i ove godine promoviranje izvaninstitucionalnih oblika odgoja i obrazovanja te razvoj alternativnih oblika rehabilitacije uz inkluzivne i suradničke metode, a Festival je usmjeren razvoju tolerancije, uvažavanja različitosti, ali i razvoju kreativnosti i inovativnosti u djece i mladih. Djeca i mladi imaju prilike sudjelovati na različitim radionicama te na taj način poboljšati svoje kompetencije u različitim područjima. “Poseban se naglasak stavlja na sudjelovanje skupina djece u koje su integrirana djeca s teškoćama u razvoju, ali i skupina u koje će djeca s teškoćama tek biti integrirana kako bi se djeca već od rane dobi učila jednakosti te pružanju potpore”, poručili su iz Zvona. Prvog dana Festivala (danas) sudjeluju djeca predškolske dobi te đaci od 1. do 4. razreda. U isto vrijeme organizirat će se predavanja i radionice za odgojitelje. Drugog dana Festivala (petak, 20. svibnja 2016.) sudjeluju učenici od 1. do 8. razreda, a također se organiziraju predavanja i radionice za učitelje, učiteljice, nastavnike, nastavnice i stručne suradnike. Trećeg dana (subota) sudjeluju učenici srednjih škola te članovi Udruge Zvono i Udruge Jaglac.

“Očekujemo oko 400 djece i mladih iz dječjih vrtića Belišća i Valpova, osnovnih škola s područja Belišća, Valpova, Podravskih Podgajaca, Samatovaca, posebno razrede s djecom koja imaju asistenta u nastavi ili pohađaju nastavu po posebnom i prilagođenom programu, korisnike Udruge Jaglac - Orahovica, mlade iz Kluba mladih Garaža, učenike Srednje škole Valpovo i učenike Ekonomske i upravne škole Osijek”, najavljuju “zvonaši”.

Ove godine u organizaciji radionica Zvono ima i veliku potporu drugih organizacija s područja cijele Osječko-baranjske županije te potporu Grada Belišća i Vatrogasne zajednice Belišća. L. Aničić

Od Shinea do Barabera

U provedbi radionica za djecu i mlade sudjeluju Plesni studio Shine iz Osijeka, Klub mladih Garaža, Odred izviđača Iovallios iz Valpova, DVD Veliškovci, Glazbena škola Belišće, Baraber Extream Team, Škola za obuku pasa Prias iz Višnjevca, Zajednica tehničke kulture Valpovo – Belišće, ali i mnogi pojedinci koji će svojim vještinama pridonijeti kvaliteti radionica na Festivalu. U provedbu Festivala aktivno se uključuju i volonteri Lokalnog volonterskog centra Zvono.

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike