Regija
UGOVOR O GRADNJI GRADSKE TRŽNICE U VUKOVARU

Zelena tržnica i 42 lokala
Objavljeno 18. svibnja, 2016.

Vezani članci

SUKOBI ZBOG NOVE TRŽNICE U VUKOVARU

Jedni za suvremenu tržnicu i ljepši grad, drugi se boje gubitka kupaca

VUKOVAR - Direktor osječke tvrtke Gradnja Berislav Šmit i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potpisali su ugovor o gradnji nove vukovarske gradske tržnice, koja će se prostirati na približno 3.500 četvornih metara i u čiju gradnju će Grad Vukovar uložiti oko 20 milijuna kuna. Nova tržnica nalazit će se nedaleko od sadašnje, koju gradske vlasti žele premjestiti jer se, kako je istaknuo gradonačelnik Penava, nalazi u gotovo samom središtu grada, a pokraj nje prolazi i vrlo prometna državna cesta D2 Osijek - Vukovar - Ilok.

- Uz obnovu i rekonstrukciju Vodotornja, gradnja tržnice najveći je i najvažniji projekt u ovoj godini. Želja nam je da sugrađanima ponudimo moderan prostor, u skladu s europskim standardima, za nova okupljanja, kupnju i prodaju. Na mjestu stare tržnice napravit ćemo park s fontanom kako bismo proširili pješačku zonu - istaknuo je Penava.

Direktor Gradnje d.o.o. Berislav Šmit kazao je kako je projekt nove tržnice napravio Arhitektonski ured Rechner iz Osijeka.

- Ja bih to nazvao prije poslovnim centrom nego tržnicom, jer će se unutar tržnog prostora nalaziti i poslovni lokali - istaknuo je Šmit.

Nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Penava u pratnji svojih suradnika, Berislav Šmit i arhitekti obišli su prostor buduće tržnice.

- Predviđena su 42 lokala različite namjene - od pekarnice, ribarnice, trgovine brze hrane, mesnica do trgovine odjeće i obuće. Zatvorenog je prostora u tri boksa više od 1200 četvornih metara, a sama zelena tržnica prostire se na više od 2000 četvornih metara. Sve je pod jednim krovom, radit će se svako u doba, neovisno o atmosferskim prilikama. Objekt je s tri strane - sjeverne, zapadne i istočne - zatvoren, odnosno ustakljen - istaknuo je Predrag Rechner, zajedno s Brunom Rechnerom autor ovog projekta. Mario Kokaj

Parkirališta

Istaknuto je i kako će biti izgrađeno 87 parkirališnih mjesta, od kojih osam za invalide i osam za dostavu, a paralelno s gradnjom tržnice počinje se graditi i pristupna cesta u dužini Olajnice s ukupno 240 parkirališnih mjesta. Predviđeni završetak gradnje tržnice je osam mjeseci.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON VIŠE OD DESETLJEĆA PRIČE

Obilaznica će biti građena sjeverozapadno od grada

2

POSTOLAR MARKO ZIDAR

Od cipela nema zarade, ali radit će dok god može

3

HRVOJE JURIĆ ZA GUINNESSA I HUMANOST

Nakon puta oko svijeta, opremu daje za potrebite