Regija
U GAZIJAMA ODRŽANA VJEŽBA STANICE VODIČA SLAVONIJE

Obuka za planinarsko vođenje
Objavljeno 19. svibnja, 2016.

GAZIJE – Stanica vodiča Slavonije održala je redovitu vježbu za planinarske vodiče u Planinarskom domu Tivanovo u Gazijama kod Feričanaca te na terenima oko doma. U vježbi je sudjelovalo 20 vodiča planinarskih društava s područja cijele Slavonije, a vodio ju je Dražen Mlinarić iz Pleternice, dopročelnik Stanice vodiča Slavonije. Vježba je održana radi redovite godišnje praktične i teorijske obuke licenciranih vodiča, obuhvatila je primjenu orijentacije, prve pomoći i izradu čvorova za osiguranje, a govorilo se i o osnovama spašavanja u planini te je napravljena vježba vođenja.

- Vježbe planinarskih vodiča organiziramo dva puta godišnje, u proljeće i na jesen, a potrebne su da bi se obnovila licenca. Vježbe su kompleksne i svaka je drukčija. Obrađujemo što više tema koje zanimanju planinarske vodiče, zapravo sve ono što je potrebno kvalitetnom planinarskom vodiču za vođenje grupa po planinarskim terenima – rekao je Mlinarić.

Svi sudionici ocijenili su vježbu vrlo zanimljivom i uspješnom te iskazali zainteresiranost za iduće stručno usavršavanje.

- Sve je odrađeno po planu. Posebno me veseli što su ljudi bili motivirani i što mogu zaključiti da se moramo nalaziti i raditi, jer, ako se ne vježba, zaboravlja se. Zato ćemo i ubuduće održavati ovakve korisne vježbe za vodiče – napomenuo je Mlinarić.

Stanica vodiča Slavonije jedna je od 12 takvih stanica planinarskih vodiča u Slavoniji. Administrativno Stanica vodiča Slavonije pokriva područje Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Ciljevi Stanice vodiča su organizirano i sigurno vođenje planinara u planine, stvaranje uvjeta razvitka i unaprjeđivanja vodičke djelatnosti u Hrvatskom planinarskom savezu, koju provodi Komisija za vodiče te njegovanje i promicanje stručnih vodičkih znanja i vještina. S. Fridl

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike