Crna kronika
ODLUKA SUDSKOG VIJEĆA

Dragi Babiću ukinute mjere opreza, pa smije putovati
Objavljeno 19. svibnja, 2016.

OSIJEK - Osječaninu Dragi Babiću ukinute su i mjere opreza prema kojima nije smio napuštati Osijek. Naime, odvjetnik Dražen Srb zatražio je od sudskog vijeća Općinskog suda u Osijeku da se Babiću ukine mjera opreza, jer zbog toga nije mogao obavljati redovne poslove niti otići po kćer na aerodrom u Zagreb. Zamjenik općinskog državnog odvjetnika tome se nije usprotivio.

U ponovljenom suđenju, u kojem se Dragi Babiću sudi zbog iznuđivanja Ivice Džalte, ponovno je ispitano troje svjedoka. Adriana Savić ponovila je da je Ivicu Džaltu upoznala krajem 2012. godine i isključivo s njim deset mjeseci surađivala vezano uz poslove osnivanja veledrogerija i ljekarni. Babića je upoznala tek krajem 2013. godine, nakon što mu je uputila pismo zbog neplaćanja za njezine obavljene usluge.

- Mislila sam da je Džalto jedini i isključivi osnivač ustanove. Tijekom naše suradnje saznala sam da će se pojaviti još jedna osoba te da veledrogerija treba biti vezana uz trgovačko društvo B-DOM.OS, koje će se doregistrirati, a zdravstvena ustanova MEDIOS imala bi privremenog upravitelja. Tijekom 2014. srela sam Džaltu kada mi je govorio da odlazi u Njemačku. Na njemu nisam primijetila nikakve ozljede, sjećam se da kada sam ga srela uvijek je bio dobro raspoložen - kazala je Savić.

Nakon što joj je odvjetnik Dražen Srb predočio pismo, kazala je da ga je ona napisala, ali je u kontaktu s Babićem vidjela da je iznenađen i da nije znao za dug. Posvjedočila je i da su se jednom prilikom ona, Džalto i Babić sreli u ugostiteljskom objektu u Osijeku gdje je Babić pitao Džaltu zašto mu nije rekao da ju je angažirao.S.Lacić

SVE JE RADIO DŽALTO

Svjedok Saša Zekanović ponovio je na sudu da je za trgovačko društvo B-DOM.OS Ivica Džalto radio sve poslove u smislu plaćanja, odnošenja dokumentacije, podizanja izvoda s računa... “To mi je poznato, jer sam ga svakodnevno susretao”, kazao je Zekanović. Ispričao je i slučaj kada je saznao od knjigovođe da je Ivica Džalto, od 2013. do 2014. godine, preko pozajmica podigao nekih 100 do 200 tisuća kuna, na svoje i ime Drage Babića. Sjeća se i da je Babić tražio od Džalte da vrati novac koji je putem cesija podignula njegova supruga Valentina. Za cesije, kazao je Zekanović, Babić je saznao tek nekoliko mjeseci prije uhićenja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike