Sport
MIROSLAV BOJKO NOVI JE TRENER DUGOPOLJA

Nisam htio preuzeti klub prije utakmica s Cibalijom i Šibenikom
Objavljeno 17. svibnja, 2016.

VINKOVCI - Nekadašnji trener Cibalije Miroslav Bojko novi je trener Dugopolja. Preuzeo je stabilnu drugoligašku momčad s kojom će debi imati u posljednjem kolu kada u Zagrebu gostuje kod Hrvatskog dragovoljca. Transfer se za mnoge dogodio iznenada, premda Bojko tvrdi kako se ništa nije dogodilo iznenada.

- U kontaktu smo već duže vrijeme i željeli su me taman prije utakmice s Cibalijom, ali ja nisam htio kako se ne bi dovodilo u pitanje korektnost i bilo kakva sumnja. Poslije toga Dugopolje je igralo sa Šibenikom, pa se opet dogodila slična situacija - pričao je Bojko, koji nakon ostavke na mjesto trenera Cibalije nije dugo bio bez posla.

Kakvi su vam ciljevi u novoj sredini?

- Nema nikakvog pritiska od strane kluba, samo želja da se popnemo bar koju stepenicu više u konačnom plasmanu. Ovo je i za mene izazov, jer želim raditi u dobroj sredini.

Do kraja sezone Bojko će Dugopolje voditi samo u jednoj prvenstvenoj utakmici. Sljedećeg vikenda u Zagrebu protiv Hrvatskog dragovoljca. Bit će to prilika da još bolje, na konkretniji način, upozna igrače Dugopolja, pogotovo one koji će i sljedeće sezone nositi dres ovog drugoligaša.

- Iskoristit ću ovo vrijeme do kraja sezone da upoznam igrače, kroz utakmice i treninge, kako bi se mogli tijekom ljetne pauze kompletirati i sljedeće sezone ostvarili bolji plasman od ovogodišnjeg. Do kraja imamo odigrati tri utakmice, jednu prvenstvenu i dvije lokalnog kupa, pa ću njih iskoristiti za još bolje međusobno upoznavanje.

Na kraju je želio dodati još nekoliko rečenica o stanju u nekadašnjem klubu.

- Želim poručiti mojim nekadašnjim igračima da s ponosom nose dres Cibalije i da u Šibeniku pokažu sve svoje znanje i mogućnosti te da zaokruže uspješnu sezonu direktnim ulaskom u prvoligaško društvo. Mislim da su to oni kao i cijeli Vinkovci zaslužili. Ako to uspiju, bit ću ponosan, jer sam sudjelovao u dijelu tog uspjeha - zaključio je Bojko koji je s Dugopoljem potpisao ugovor do kraja sljedeće sezone uz mogućnost produženja na još godinu dana. A. Grgić

Najčitanije iz rubrike