Sport
OPET DRAMATIČAN DAN U VINKOVAČKOM DRUGOLIGAŠU

Milardović i Ultrasi opet spasili Cibaliju
Objavljeno 17. svibnja, 2016.
Iako se pokušava prikazati kako je sve O.K., u Vinkovcima je još mnogo problema

U ponedjeljak se činilo da je sve idelano. Prvoga dana novoga radnoga tjedna predsjednik Cibalije Miroslav Gagro slavodobitno je objavio kako je račun kluba deblokiran, radna zajednica napokon dobila plaću i kako nema nikakve prepreke da klub dobije licencu za prvoligaško natjecanje sljedeće sezone.

No, euforija je trajala samo jedan dan. Utorak je za vinkovački nogometni drugoligaš bio Dan D, jer su prema Zagrebu, točnije HNS-u, trebali otići posljednji papiri kako bi se dopunila papirologija potrebna za licencu. No, zapelo je kod jednog detalja. Točnije, novčanog duga koji se već dugo povlači, odgađa i gura pod tepih. Cibalijina prepreka je dug prema Josipu Milardoviću koji je bivšem klubu oprostio dio duga, ali Cibalia mu je do 31. kolovoza 2015. trebala isplatiti obećanih 120 tisuća kuna. I nije to učinila lani, a ni do svibnja ove godine.

Isti scenarij

I problem se ponovio, odnosno ostao. Milardović se lani smilovao i potpisao odgodu kako bi Vinkovčani dobili licencu za prvenstvo, no kako novac do utorka nije stigao na njegov račun, opet je nastala utrka s vremenom. I nagovaranje Milardovića da ponovno potpiše odgodu nakon što mu se uplati dio dugovanja. U cijelu dramu uključili su se i navijači Cibalije Ultrasi, koji su se organizirali i počeli skupljati novac kako bi se Milardoviću namirio davno obećani dug.

- Ponovno se moje ime korsiti kako bi se ishodovala licenca. Opet je Milardović "posljednja rupa na svirali", dug već dugo postoji i nikada nisam bio među onima koji su bili primarni prilikom isplate. Do sada sam sve trpio, ali više ne mogu. Nemam komu vjerovati, kada sam toliko puta izvisio, a moj dug prema državi svakim se danom sve više povećava. To nije moj novac, sav taj iznos dugujem državi za poreze. Zar bih trebao završiti u zatvoru da bi me se netko sjetio i ispunio ono što je davno obećao. Nije mi ugodno što me navijači zivkaju i moljakaju da potpišem novu odgodu - bio je ljut Milardović, kojemu se nema što zamjeriti. Čovjek samo traži svoje koje, ionako, predugo čeka.

Za klub, prijatelje, navijače...

Ipak, Milardović je pokleknuo pred molbama, razgovarao je s predsjednikom Gagrom i nakon što mu je uplaćen dio duga, potpisao je novu odgodu.

- Potpisao sam novu nagodbu, ali samo do 15. lipnja. Dio novca sam dobio, a ostatak bi mi trebali isplatiti do navedenog datuma. U svemu su sudjelovali i navijači, a ja nisam želio biti taj koji će spriječiti moje nekadašnje suigrače, a i one koji su poslije došli u Cibaliju, da igraju u Prvoj ligi. Nije me predsjednik nagovorio na potpis, napravio sam to zbog ljubavi prema klubu i zbog Ultrasa. Cibalia je došla na prag prvoligaškog društva i želim da nakon Šibenika zajedno proslavimo ulazak u elitu - poručio je Josip Milardović, nakon još jedne epizode u kojoj je pomogao klubu. Tako je Cibalia ponovno imala mnogo sreće, naime, ni jedan njezin bivši igrač prema kojem je postojalo dugovanje nije dopustio da se zbog njega Vinkovčanima oduzimaju bodovi, ili da, kao u ovom slučaju, klub ostane bez licence.

Predsjednik Cibalije Miroslav Gagro preživio je još jedan težak dan, bilo je povuci-potegni, sve se rješavalo u zadnji čas, ali sve je dobro završilo i prema HNS-u poslani su papiri kojima bi “cibalijaši” trebali ishodovati licencu za sljedeću sezonu.

- Uspjeli smo dobiti sve potpise onih koji su nam trebali, riješili smo nekoliko odgoda i poplaćali sva dugovanja, tako da s 31. prosinca nemamo dugovanja. Ne bi trebalo oko toga praviti priču, nama je sada najvažnije da u petak dobijemo pozitivno rješenje od komisije i da Cibalia ima licencu za igranje u Prvoj ligi. Sada je to najvažnije, a potom u subotu moramo pobijediti Šibenik i nakon tri godine vratiti se u prvoligaško društvo - dodao je Gagro. Kada je spomenuo “ništa do 31. prosinca”, valjda se sjetio da Milardović ostatak duga na računu očekuje do 15. lipnja.

Antun GRGIĆ

Josip Milardović

bivši igrač Cibalije

Učinio sam to zbog navijača, kluba kojeg volim i poštujem, zbog igrača, svojih prijatelja

Problem nije riješen, samo je odgođen

Veliku ulogu u rješavanju Cibalijinog problema odigrali su i navijači, Ultrasi, zbog kojih je, između ostaloga, Milardović i popustio te ponovno potpisao odgodu plaćanja duga. Zadovoljni postignutim jedan od navijača u utorak je poručio:

- Posljednjih nekoliko dana uzelo nam je deset godina života, nadamo se da više nikada nećemo biti u takvoj situaciji. Naša borba za spas Cibalije i dalje traje, idemo u Šibenik izboriti ulazak u Prvu HNL, a već u nedjelju, bez obzira na rezultat, pozvat ćemo odgovorne da se očituju o planovima i mogućnostima za budućnost kluba. Problem nije riješen, samo je odgođen!

Možda ste propustili...

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike