Gastro
CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES

Dva zlata i srebro za kutjevačke graševine
Objavljeno 18. svibnja, 2016.

Novo veliko priznanje stiglo je u Kutjevo. Na nedavno završenom Concours Mondial de Bruxelles nagrađena je zlatnim medaljama za Kutjevo Vrhunsku Graševinu 2015. i Kutjevo Graševinu De Gotho 2015., dok je Ledena Graševina 2012. osvojila srebrnu medalju.

Concours Mondial de Bruxelles jedno je od najvećih i najpoznatijih svjetskih ocjenjivanja vina. Ovogodišnje ocjenjivanje, 23. zaredom, održavalo se od 29. travnja do 1. svibnja u bugarskom Plovdivu. Od pristiglih više od 9000 uzoraka vina iz svih krajeva svijeta, žiri, koji je činilo više od 300 vinskih eksperata, enologa i specijaliziranih novinara iz cijelog svijeta, zlatne medalje dodijelio je Kutjevu d. d. za vrhunska vina berbe 2015.

- Prošla, 2015. godina nadmašila je sva očekivanja. Sunčano i toplo vrijeme pridonijelo je proizvodnji grožđa visoke kakvoće. Zadovoljili smo najviše vinske standarde i ova priznanja za naš klasik Vrhunsku Graševinu 2015. te premium Graševinu De Gotho 2015. najbolja su nagrada za sav uloženi trud – istaknuo je Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva d. d. S.Kadić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana