Regija
SLAVONCI U ZADRU

Uspješni virovitički i slatinski “globovci”
Objavljeno 17. svibnja, 2016.

SLATINA – Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola, kojem je ove godine bila domaćin zadarska OŠ Šime Budinića, bilo je iznimno uspješno za virovitičke i slatinske predstavnike. Učenice OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice Ena Fadljević, Ina Moslavac i Mihaela Mrkša, koje su za natjecanje pripremile Ana Tonković i Jasna Razlog Grlica, završile su orijentacijsko natjecanje na podjeli prvog mjesta s varaždinskom III. osnovnom školom i karlovačkom OŠ Dubovac.

Slatinska OŠ Josipa Kozarca s učenicima Nikom Ćurić, Markom Totom Lovrić i Arijanom Memedijem, pod mentorskim vodstvom Ružice Vujić, bila je među osam škola koje su dobile priznanja za iznimno uspješne istraživačke projekte. Ti su učenici u Zadru predstavili svoj istraživački rad o temi Tla s pet kora (slojeva). Nakon natjecanja njihovi kolege učenici i nastavnici pripremili su im svečani doček, a čestitala im je i ravnateljica škole Ksenija Vujanović Juras.

Tijekom trodnevnog boravka u Zadru sudionici smotre i natjecanja razgledali su grad, a organizirane su i rekreativne aktivnosti u zadarskom Turističkom naselju Zaton. (P.Ž.)

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike