Autoglas
GODINAMA RADE NA KVALITETI

Kia, automobil koji
vole i kupci i struka
Objavljeno 17. svibnja, 2016.
Najnovije i nagrađivane modele Kije možete svakodnevno pogledati u Kijinu salonu Auto centra DUO u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića 111c u Osijeku

Gledajući samo statistiku, slobodno se može reći da pri spomenu imena KIA nagrade pljušte sa svih strana, od kupaca, specijaliziranih novinara i struke, neovisno o tome je li riječ o pojedinom modelu ili cjelokupnoj marki.

Jedan od najcjenjenijih njemačkih specijaliziranih časopisa Auto Bild Kiu je - među 20 vodećih automobilskih brendova na njemačkom tržištu u segmentu zadovoljstva kupaca, pouzdanosti i dugogodišnje kvalitete u 2015. godini - smjestio na prvo mjesto. Kia je, s ukupnom ocjenom 2,14, podijelila prvo mjesto s Mazdom (na ljestvici od 1 do 5 najmanja je ocjena /1/ najbolja). Iza Kije ostali su Honda, Hyundai, Toyota, Volvo, BMW...

- Naši napori su se s područja razvojno-istraživačkih centara, dizajnerskih studija i proizvodnih pogona – više od pola novih vozila Kia koje prodamo u Njemačkoj dolazi iz naše najsuvremenije tvornice u Slovačkoj – raširili i na prodajno-servisna područja poslovanja. Tu smo napravili golem iskorak u obnovi zastupničke mreže i ostvarenju našeg obećanja o neprestanom poboljšanju kvalitete - rekao je o rezultatima izvješća Steffen Cost, izvršni direktor Kijine njemačke podružnice. Iz Kije su posebno ponosni na činjenicu da su kupci zadovoljni te da u 2015. godini nije bilo opoziva ni jednog vozila.

Izrazito europsku orijentiranost Kia dopunjuje svojom modernom tvornicom u slovačkoj Žilini i europskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Slogan kompanije “The Power to Surprise” predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim sedmogodišnjim jamstvom predstavljaju najbolji izbor za kupčev novac.

Kia Motors osvojila je i dvije red dot nagrade (Sportage i Optima) za dizajn proizvoda za 2016. godinu. To je jedna od najprestižnijih međunarodnih nagrada za industrijski dizajn kojom je još jednom potvrdila svoju reputaciju proizvođača vozila po najvišim dizajnerskim standardima. Optima je nagrađena titulom “Best of the Best”, najlaskavijim priznajem koje ovaj žiri dodjeljuje u svakoj pojedinačnoj kategoriji. Inače, Kijin dizajnerski tim ukupno je zaradio već 15 red dot nagrada.

Najnovije i nagrađivane modele Kije možete svakodnevno, od ponedjeljka do subote, pogledati u Kijinu salonu Auto centra DUO u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića 111c u Osijeku.

Brojne nagrade

Kia je za čak tri svoja najnovija modela – veliki SUV Sorento, limuzinu Optima i koncept Trail’ster (nastao na osnovi modela Soul) osvojila prestižne nagrade Good Design 2015 u kategoriji prijevoznih sredstava. To je druga godina zaredom da je Kia dobila priznanja Good Design za tri svoja modela. Tako su 2014. godine bili nagrađeni luksuzna limuzina Kia K900 (na nekim tržištima pojavljuje se pod imenom ‘Quoris’), električni Soul EV i koncept GT4 Stinger.

Možda ste propustili...

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce