Mozaik
13. MEGA BIKERS SUSRETI SLAVONSKI BROD 2016.

Deset tisuća zaljubljenika u motore okupiralo Poloj
Objavljeno 15. svibnja, 2016.

Vezani članci

BAJKERI U SLAVONSKOM BRODU

Tisuće ljubitelja motora na 13. Mega bajkerskim susretima

13. MEGA BAJKERSKI SUSRETI U SLAVONSKOM BRODU

Kiša prekinula utrku ubrzanja, otkazan defile ulicama grada

Premda su organizatori najvećih bajkerskih susreta u regiji tvrdili kako ništa neće omesti 13. susrete, koji su počeli u petak 13., to je ipak unekoliko uspjelo dosadnoj kiši, koja se svako malo vraćala. Ipak, desetak tisuća ljubitelja motora, vrsne glazbe i zabave tijekom vikenda zaposjelo je slavonskobrodski Poloj. Događaj je i ove godine okupio više od 100 bajkerskih klubova iz regije i Europe. Uz buku motora, zabavu su u petak preuzele glazbene zvijezde, a uz domaće snage fanove je posebno oduševio Bare i Majke. Odličan je i dobro raspoložen također bio Gobac i Psihomodo pop, koji su brojnu publiku doveli do usijanja. Posjetitelji svih generacija uživali su u odličnoj glazbi kako sa središnje pozornice tako i u šatorima uz brodske DJ-eve. Jedan od najatraktivnijih adrenalinskih programa je utrka ubrzanja, koja se treći put zaredom počela voziti i za Prvenstvo Hrvatske, no kiša je ipak uspjela prekinuti natjecanje pa su ljubitelji vratolomnih brzina, buke motora i zapaljenih guma ostali prikraćeni za to zadovoljstvo.

“Atraktivni smo publici, a ovom utrkom želimo poručiti mladim motoristima da se adrenalin ispucava u kontroliranim uvjetima, a ne na gradskim ulicama. Poruka je to ostalim sudionicima u prometu - da su motociklisti prisutni i da su najranjivija skupina”, kazao je tajnik MK Brod, Robert Lorenc.

Ekstremne brzine voli i Miro Matković, koordinator utrke ubrzanja, na koju su se prijavila 33 vozača u pet kategorija, čije brzine dostižu gotovo 300 km/sat. Moćan motor ima i Denis Matejčić iz Velike Gorice, koji potvrđuje kako se za pravi motor treba izdvojiti oko 150 tisuća kuna i još toliko za opremu. Zbog kiše su ostali prikraćeni i ljubitelji nešto ležernijeg programa - defilea motorista ulicama grada, dok su ljubitelji dobre svirke, zabave, gurmanluka i piva i u subotu navečer uživali u nastupima. M.Radošević

Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike