Regija
SAVJET MLADIH OPĆINE FERIČANCI

Obogaćuju sportski i kulturni život
Objavljeno 14. svibnja, 2016.

Savjet mladih Općine Feričanci osnovan je 2010. godine i aktivno sudjeluje u razvoju aktivnosti za mlade, kao i poboljšanju načina života mladih stanovnika Feričanaca. Njegovi članovi nesebičnim radom sudjeluju u svim manifestacijama u organizaciji Općine, ali i sami kreiraju i uspješno provode mnoge događaje.

U želji za uključivanjem mladih ljudi u javni život i za dobrobit lokalne zajednice, ponosni su na organizaciju turnira u odbojci na pijesku koji u ljetnim mjesecima oživljuje druženje mladih, ali ima i humanitarnu notu. Savjet mladih uspješan je i u organizaciji raznih edukativnih sadržaja.

- Radionica “Učenje u slobodno vrijeme” ima velik broj polaznika - a to su učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole - te je organizirana u dvije skupine. Važnost je prepoznala i Osječko-baranjska županije donirajući sredstva za nabavu informatičke opreme. Tečaj njemačkog jezika u trajanju od 50 sati upravo je u tijeku i obuhvaća sve dobne skupine zainteresiranih mještana, a odaziv je fantastičan – navodi predsjednik Savjeta mladih Jakov Bilić, koji je, uz Alena Dadu, izabran u Savjet mladih Osječko-baranjske županije. Bilić dodaje da će među planiranim aktivnostima do kraja godine posebno mjesto zauzeti organizacija Božićnog koncerta, koji će se održati u nastavno-sportskoj dvorani OŠ Vladimira Nazora.

- Prošle smo godine organizirali prvi Božićni koncert u dvorani osnovne škole, u sklopu kojeg su prigodne darove dobila sva djeca osnovnoškolskog uzrasta. Ovaj su kulturni događaj popratili mnogi mještani, što je rezultiralo prepunom dvoranom i njihovim zadovoljstvom, ali i našim. Zbog velikog odaziva i dobre atmosfere, i ove ćemo godine prirediti Božićni koncert - najavio je Bilić. S. Fridl

Najčitanije iz rubrike