Osijek
OŠ AUGUSTA ŠENOE U PROJEKTU MI JEDEMO ODGOVORNO

Učenici pravili delicije od banana i upoznali prehranu sportaša
Objavljeno 14. svibnja, 2016.

Osnovna škola “August Šenoa” uključena je u projekt We Eat Responsibly (Mi jedemo odgovorno). Cilj je tog projekta mobilizirati mlade za bolje razumijevanje međuovisnosti svijeta u kojem žive, da mogu djelovati u smjeru globalno odgovornog načina konzumiranja hrane.

Učenici, učitelji, roditelji i vanjski pomagači u 16 radionica pravili su ukusna jela od voća i povrća prema načelima odgovorne prehrane. Učenici 8.a razreda u Centru za rekreaciju i edukaciju Elemental vježbali su jogu i saznali o prehrani sportaša. Učenici 7.b imali su radionicu Sve zbog jedne banane i saznali o Fair trade trgovini. Pravili su i razne delicije od banana, istražili cijene, klasu, način uzgoja i podrijetlo banana koje se prodaju u Osijeku.

Osvježenja od starih Slavena do danas, naziv je radionice kojom su se učenici 6.b razreda uključili u projekt. Učenici razredne nastave pod vodstvom učiteljice Ljiljane Opančar otplesali su zumbu u čast Međunarodnog dana plesa. Organizatorice Dana ekoškole, učiteljice Anica Bokor i Biljana Pavić, kao i ravnatelj Krešimir Ćosić, nisu krili zadovoljstvo prezentiranim radionicama.(V.L.)

Možda ste propustili...

VIJENAC I. MEŠTROVIĆA

Novi asfalt nakon čak 50 godina

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA OSIJEKA

Od ponedjeljka dozvoljen rad „kvartovskih“ tržnica

BESPLATNA POMOĆ PODUZETNICIMA

Savjetovanja u PORC-u

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana