Osijek
OŠ AUGUSTA ŠENOE U PROJEKTU MI JEDEMO ODGOVORNO

Učenici pravili delicije od banana i upoznali prehranu sportaša
Objavljeno 14. svibnja, 2016.

Osnovna škola “August Šenoa” uključena je u projekt We Eat Responsibly (Mi jedemo odgovorno). Cilj je tog projekta mobilizirati mlade za bolje razumijevanje međuovisnosti svijeta u kojem žive, da mogu djelovati u smjeru globalno odgovornog načina konzumiranja hrane.

Učenici, učitelji, roditelji i vanjski pomagači u 16 radionica pravili su ukusna jela od voća i povrća prema načelima odgovorne prehrane. Učenici 8.a razreda u Centru za rekreaciju i edukaciju Elemental vježbali su jogu i saznali o prehrani sportaša. Učenici 7.b imali su radionicu Sve zbog jedne banane i saznali o Fair trade trgovini. Pravili su i razne delicije od banana, istražili cijene, klasu, način uzgoja i podrijetlo banana koje se prodaju u Osijeku.

Osvježenja od starih Slavena do danas, naziv je radionice kojom su se učenici 6.b razreda uključili u projekt. Učenici razredne nastave pod vodstvom učiteljice Ljiljane Opančar otplesali su zumbu u čast Međunarodnog dana plesa. Organizatorice Dana ekoškole, učiteljice Anica Bokor i Biljana Pavić, kao i ravnatelj Krešimir Ćosić, nisu krili zadovoljstvo prezentiranim radionicama.(V.L.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAŠTO KASNE NALAZI TUMORSKIH MARKERA?

Šego: Eksplozija novootkrivenih karcinoma, i to uznapredovalih!

2

GENERALNA PROBA ŠESNAESTE MATURANTSKE QUADRILLE

Dvorski ples točno u podne

3

GRADSKO VIJEĆE IZGLASALO REBALANS

Bilježi se iznimno dobar
trend rasta poreznih prihoda