Osijek
POČELO RUŠENJE ZIDA NEKADAŠNJE CRVENE VOJARNE

Na Gajevom trgu novi parking sa 70-ak mjesta za kupce na tržnici
Objavljeno 14. svibnja, 2016.

Novi sadržaj u središtu grada bit će otvoren građanima, ponajviše korisnicima usluga tržnice na Gajevu trgu - dodatni parking nakon što Unikom sruši zid uz nekadašnju Crvenu vojarnu.

Radilište na kojem se uklanja 150 metara zida obišao je gradonačelnik Ivan Vrkić s Ljiljanom Belajdžić, pročelnicom Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu Grada Osijeka, i Antom Šimićem, direktorom tvrtke Tržnica Osijek.

Kako se moglo čuti, 2000 kvadrata zaklonjenih do sada zidom, dobiva novu funkciju uz dogovor sa Sveučilištem i Tržnicom. O svemu su obaviješteni i predstavnici GČ, a Šimić je kazao kako na ovaj način dobivaju dodatnih sedamdesetak mjesta za parkiranje.

- Nije nam cilj zarađivati na parkingu, nego riješiti nedostatak parkirališnih mjesta. Režim će i nadalje ostati isti, prvi sat parkiranja je besplatan, a za koje vrijeme se može obaviti kupnja. Ovim omogućujemo brži i lakši pristup glavnoj tržnici, a ujedno će se smanjiti prometni čepovi na Vukovarskoj. Proširenje na dodatni parkirališni prostor je i što je tržnica postala turistička točka na koju sve više dolaze i turisti - kazao je Šimić.

Na novi bi se tržnični parking trebalo ulaziti i iz Stepinčeve ulice, a Vrkić je napomenuo kako se usluga na tržnici penje na višu urbanu razinu i kvalitetu usluge.

- Rješavamo problem manjka parkinga i protoka okolnim ulicama, a tomu će doskočiti stručnjaci idejnim rješenjem. Investiciju ne rješavamo kroz proračun, nego kroz postojeći sustav, a nositelj svega je Tržnica - kazao je Vrkić dodajući kako će se osječkim nobelovcima Grad Osijek umjesto grafitima koji su sada na nekadašnjoj vojnoj zidini odužiti na urbaniji i primjereniji način Alejom velikana koja je planirana na osječkoj promenadi uz Dravu. D. Pejić

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike