Regija
PRIZNANJE HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

Volonterski tim godine dolazi iz GD CK Županje!
Objavljeno 14. svibnja, 2016.

ŽUPANJA - Hrvatski Crveni križ je prvi put dodijelio godišnje priznanje za volontiranje u kategorijama Volonter godine i Volonterski tim godine. Volonterka iz Gradskog društva Crvenog križa Sisak Ivona Rogina dobitnica je priznanja u kategoriji Volonter godine, a drugo vrijedno priznanje otišlo je u Županju. U kategoriji Volonterski tim godine priznanje je dodijeljeno Volonterskoj jedinici na distribuciji hrane, higijene i odjeće za potrebe stanovnika poplavljenih područja istočnog dijela županjske Posavine iz Gradskog društva Crvenog križa Županja. A hvale vrijedno priznanje stiže baš uoči obilježavanja druge godišnjice katastrofalnih poplava koje su u svibnju 2014. poharale tamošnja sela i prouzročile milijunske materijalne štete.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo primiti nagradu u ime svoga tima volontera. Dali smo sve od sebe da pomognemo ljudima koji su bili u potrebi, počevši od pomoći u hrani i odjeći, a također i toplim riječima utjehe. Nagrada je znak da je naš rad, naše volontiranje prepoznato i cijenjeno i ja vam se u to ime zahvaljujem. U timu su bile vrijedne i osjećajne osobe koje nisu žalile ni svoje vrijeme ni svoj trud da pomognu drugima - istaknula je Jela Baotić, predstavnica tima.

Nakon poplava, volonteri GD CK Županja neumorno su pomagali stanovništvu koje je preko noći ostalo bez svojih domova. Prilagođavali su se situaciji i stavili na raspolaganje potrebitima kako bi im bar donekle olakšali kalvariju kroz koju su prolazili. A svojim nesebičnim angažmanom, golemim trudom i zalaganjem pridonijeli su popularizaciji volonterizma. Svečanosti dodjele priznanja nazočila je i ponosna ravnateljica GD CK Županja Marija Dugalić.

U znak zahvalnosti Hrvatskom Crvenom križu, koji je odigrao jednu od najvećih uloga u pomaganju stradalom stanovništvu i pružao mu pomoć u najtežim trenucima, u Gunji je prije godinu dana, u povodu prve godišnjice poplava, postavljen spomenik. Hrvatski Crveni križ još jednom upućuje iskrenu zahvalu svim građanima Hrvatske koji su se odazvali jednoj od najveličanstvenijih akcija za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama. Marija Lešić Omerović

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana