Osijek
FILOZOFSKI FAKULTET

Suradnja s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Objavljeno 12. svibnja, 2016.

U dekanatu Filozofskog fakulteta u Osijeku dr. sc. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje iz Zagreba, i prof. dr. sc. Loretana Farkaš, dekanica Filozofskog fakulteta u Osijeku, potpisali su jučer sporazum o suradnji u područjima od uzajamnog znanstvenog i stručnog interesa.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje središnja je nacionalna znanstvena ustanova za istraživanje hrvatskoga jezika i općega jezikoslovlja. Uloga i misija Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje jest znanstvenoistraživačka djelatnost u području humanističkih znanosti, u polju filologije. Ta djelatnost obuhvaća sustavno znanstveno proučavanje hrvatskoga jezika (svih hrvatskih idioma u prošlosti i sadašnjosti, i to svih sociokulturno stratificiranih idioma i jezičnih stilova), te izradu temeljnih leksikografskih djela i drugih jezikoslovnih priručnika hrvatskoga jezika i jezikoslovlja.

Filozofski je fakultet u Osijeku snažno regionalno i nacionalno društveno-humanističko središte, usmjereno na znanstvenoistraživački rad i izvedbu nastavnih programa koji osiguravaju studentima stjecanje mjerljivih znanja, profesionalnih kompetencija i vještina primjerenih izazovima suvremenog društva. Temeljna je misija Filozofskog fakulteta povezivanje tradicije i inovativnosti, kvalitete i odgovornosti, razvijanje partnerskih odnosa i obrazovanje budućih stručnjaka za profesionalan i odgovoran individualan i timski rad u zajednici - istaknuto je na jučerašnjem potpisivanju. (N.Vek.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike