Osijek
FILOZOFSKI FAKULTET

Suradnja s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Objavljeno 12. svibnja, 2016.

U dekanatu Filozofskog fakulteta u Osijeku dr. sc. Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje iz Zagreba, i prof. dr. sc. Loretana Farkaš, dekanica Filozofskog fakulteta u Osijeku, potpisali su jučer sporazum o suradnji u područjima od uzajamnog znanstvenog i stručnog interesa.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje središnja je nacionalna znanstvena ustanova za istraživanje hrvatskoga jezika i općega jezikoslovlja. Uloga i misija Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje jest znanstvenoistraživačka djelatnost u području humanističkih znanosti, u polju filologije. Ta djelatnost obuhvaća sustavno znanstveno proučavanje hrvatskoga jezika (svih hrvatskih idioma u prošlosti i sadašnjosti, i to svih sociokulturno stratificiranih idioma i jezičnih stilova), te izradu temeljnih leksikografskih djela i drugih jezikoslovnih priručnika hrvatskoga jezika i jezikoslovlja.

Filozofski je fakultet u Osijeku snažno regionalno i nacionalno društveno-humanističko središte, usmjereno na znanstvenoistraživački rad i izvedbu nastavnih programa koji osiguravaju studentima stjecanje mjerljivih znanja, profesionalnih kompetencija i vještina primjerenih izazovima suvremenog društva. Temeljna je misija Filozofskog fakulteta povezivanje tradicije i inovativnosti, kvalitete i odgovornosti, razvijanje partnerskih odnosa i obrazovanje budućih stručnjaka za profesionalan i odgovoran individualan i timski rad u zajednici - istaknuto je na jučerašnjem potpisivanju. (N.Vek.)

Možda ste propustili...

SLUŽBENA POTVRDA HRVATSKIH CESTA

Dovršetak kružnog toka do 15. prosinca

105. GODIŠNJICA NEOVISNOSTI REPUBLIKE ALBANIJE

Boreći se stoljećima, izborili su slobodu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas