Dome slatki dome
TRENDOVI SE MIJENJAJU

Novi izražaj i ljepota kupaonice - Uvedite boje u sanitarnu opremu
Objavljeno 12. svibnja, 2016.
Za prirodni ugođaj obvezno koristite umivaonike od kamena i elemente s izraženom strukturom drva

S ve donedavno zidne i podne pločice bile su elementi kojima smo uvodili različite boje u kupaonicu, dok je sanitarna oprema bila bijela i neupadljiva.

Trendovi se mijenjaju - uvedite boje u sanitarnu opremu i kupaonica će dobiti posve novi izražaj i ljepotu!

Kada, umivaonik, WC školjka ili bide više nisu bijeli. Želite li biti u trendu, uvedite boje i u ove elemente i povežite ih sa zidnim oblogama. Osim igre bojama kombinirajte i stilove - industrijski, rustikalni i retro. Bit ćete oduševljeni novim izgledom kupaonice.

Vrlo moderna boja bijele kave, siva ili obloga u strukturi drva dat će potpuno novi izražaj kadi. Iste boje koristite i pri odabiru umivaonika kako biste složili skladnu cjelinu. U istim bojama kombinirajte i tuš-kadu.

Želite li naglasiti industrijski izražaj, birajte slavine, rasvjetu, okvire ogledala i noge kupaoničkog elementa u mat crnoj boji.

Za nešto profinjeniji ugođaj kombinirajte ove elemente s nježnijim bojama poput roza ili svijetloplave, a sve začinite detaljima u kamenu. Na taj će način vrlo moderni industrijski stil biti prigušen.

Za prirodni ugođaj obvezno koristite umivaonike od kamena i elemente s izraženom strukturom drva. Prirodni stil, osim što je u trendu, odlično pristaje prostoru kupaonice u komu se trebamo opuštati. Možete ga kombinirati s retrostilom u temi pločica.

Želite li naglasiti rustikalni stil, obvezno uvedite grubu drvenu dasku kao nosač umivaonika. Umivaonik odaberite u nekoj od trendovskih boja, a slavine u boji bakra. To će biti vrlo opuštajuća kombinacija koja će privući pozornost!

Kupaonički element postaje kreativna igra oblika, boja i materijala. Neka igra zrcala i visećeg ormarića postane zanimljiva igra koju ćete stilski povezati s baznim elementom umivaonika. Slavinu obvezno povežite s bojama elemenata namještaja.

WC školjku i bide svakako povežite s ostalim elementima u prostoru. Veliki izbor boja i oblika zadovoljit će svaki odabrani stil.

Zelenilo, rasvjeta i dekorativni predmeti obvezni, su pa začinite svoju priču na osobit način!

Izabela GALOVIĆ NINIĆ, dipl. ing.arh.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike