Kultura
POPRATNI PROGRAM 4. MEĐUNARODNOG FESTIVALA VOKALNE GLAZBE INTERVOX

Češkom udaraljkašu Tomašu Ondrušeku pridružili se osječki studenti glazbe
Objavljeno 11. svibnja, 2016.

Kao jedan od popratnih programa 4. međuarodnog festivala vokalne glazbe InterVox 2016., koji je protekloga vikenda u Osijeku organizirala Umjetnička akademija u Osijeku, preksinoć je održan zanimljiv koncert u pomalo neuobičajenom prostoru – Muzeju likovnih umjetnosti Osijek.

Tamo su za brojne okupljene nastupili Tomaš Ondrušek, poznati češki udaraljkaš i dugogodišnji suradnik osječke Akademije, te izabrani studenti Odsjeka za glazbenu umjetnost UAOS-a. Izveli su niz djela inozemnih skladatelja koji su u udaraljkaškom aranžmanu zvučale vrlo zanimljivo i atraktivno. Vrhunski glazbenik Ondrušek, inače nastavnik Akademije umjetnosti u Pragu, pak, sjajno svira različite vrste udaraljki, a između skladbi komunicirao je s publikom i istaknuo da su osječki studenti glazbe talentirani i predani onomu što rade.

Sinoć (utorak), u Muzeju Slavonije, u atriju Glavne straže, bio je predviđen koncert vokalnih solista muzičkih akademija Osijeka, Zagreba, Beograda i Pečuha. Večeras (srijeda) slijedi koncert Akademskog pjevačkog zbora UAOS-a u župnoj crkvi Preslavnog Imena Marijina. Početak je u 19 sati, a studenti će, predvođeni dirigenticom Antoanetom Radočaj-Jerković i uz klavirsku pratnju Davora Dedića, izvesti kantatu Johna Ruttera: Magnificat.

Ovogodišnji program festivala InterVox 2016. završit će u četvrtak izvedbom komične opere W. A. Mozarta “Cosi fan tutte”, u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Početak opere je u 19 sati, a izvest će ju operni ansambl UAOS-a.T.Levak

Možda ste propustili...

DJEVOJAČKI ZBOR ZVJEZDICE NA 25. DANIMA MILKA KELEMENA

Zdravko Šljivac: Zvjezdice su moje životno djelo, misija

MEĐUNARODNA KIPARSKA RADIONICA

Studenti 11. puta oblikuju drvo u Jarčevcu

PREMIJERA 20. LISTOPADA U HNK-U IVANA PL. ZAJCA

BADco: rePUBLIKA U ORKESTRU

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana