Mozaik
11. FESTIVAL DUHOVNE GLAZBE ODRŽAN U VUKOVARU

Poruka Bonofesta: zajedništvo,
ljubav, radost i Vukovar u srcu
Objavljeno 8. svibnja, 2016.

Vukovarska crkva sv. Filipa i Jakova iznova je bila mjestom duhovne glazbe, na radost brojnih Vukovaraca koji u svom gradu iz godine u godinu ne propuštaju Festival duhovne glazbe. Bio je to 11. Bonofest što se u gradu Vukovaru odvijao d 6. do 8. svibnja. Prva je večer bila festivalska.

– Posebna je to večer za našu župnu zajednicu, za naš Vukovar. Za 11. izdanje Bonofesta pripremili smo opet nove autorske pjesme, njih 17, naravno uz našu himnu koja je već od protekle godine u novom izdanju. Drago mi je da su nam došli izvođači, gosti iz Dalmacije, iz središnje Hrvatske, iz Slavonije i da smo time obuhvatili cijelu našu domovinu – kazao je fra Ivica Jagodić, predsjednik Organizacijskog odbora Bonofesta. Dodao je kako je ove godine došla iz Zagreba Molitvena zajednica srca Isustova, s tri autobusa iz cijele Hrvatske, a za njih je bio i poseban program s hodočašćem na mjesta stradanja Vukovara. U franjevačkoj crkvi tijekom večeri redali su se izvođači, uživo, uz pratnju Bonofestova benda. Skladbe su izveli: sestre Palić, Alan Hržica, Lucija Jakelić i Stjepan Lach, sestre Ramljak, Ivana i Marija Husar, Nina Badrić, Sementa Rajhard, skupina Emanuel, Adrijana Baković, Sliryc 33, VIS Sv. Rok, zbor Izvor, zbor Mihovil, Goran Bošković i zbor Preslavnog Imena Marijinog, fra Marin Karačić, Antonio Tkalec, Dominks i Željka Marinović. Prethodno su sve izvođače i posjetitelje pozdravili vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

– Drugi put sam na Bonofestu i jako sam sretna, neopisivo je lijepo, jedan je to veliki blagoslov – rekla je Sementa Rajhard, dok je Nina Badrić zamijetila ljepote obnovljenog Vukovara, a svoju pjesmu za festival je sama napisala. Umjetnička ravnateljica Bonofesta Marija Husar Rimac izrazila je sreću zbog kontinuiteta tog vukovarskog festivala koji, kako je rekla, svake godine okupi dobru ekipu glazbenika, pjevača, autorskog tima, “ljudi koji nesebično daju svoje pjesme za ovaj festival.”

– I to zajedništvo je ono što me iznimno veseli i što cijenim, i to svake godine sve više i više raste – istaknula je Husar Rimac. Prema njezinim riječima, poruka Bonofesta je – ljubav, zajedništvo, radost.

– To je ono što, mislim, trebamo donijeti u Vukovar. Vukovar nam je svima posebno u srcu, jako ga volimo i zato i dolazimo svake godine. Čak i prvi put kad sam tu nastupala, obećala sam da ću doći svake godine u Vukovar na Bonofest, i evo tu sam – zaključila je Husar Rimac. S prve večeri je i pozvala sve Vukovarce da dođu na subotnji večernji koncert i “neka se ori pjesma kroz cijeli Vukovar.” Naime, u subotnju večer koncert na središnjem trgu u Vukovaru bio je, kako je to i najavio fra Jagodć, “poseban duhovni spektakl.”

– Naši glazbenici, Bonofestovi izvođači i bend, darovali su koncert duhovne gazbe, što je izniman događaj za naše Vukovarce, posebno mlade Vukovara – dodao je fra Jagodić. Koncert je bio iznimno posjećen, potrajao je gotovo tri sata, a iznenađenje za okupljene bilo je, u toj posebnoj prigodi, euharistijsko klanjanje na trgu. Ovogodišnji Festival duhovne glazbe završen je u nedjelju svetom misom čiju su radost upotpunile i neke od pjesama s Bonofesta. Festival je ove godine organiziran pod pokroviteljstvom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, Hrvatskog društva skladatelja, Vukovarsko-srijemske županije i gradova Zagreba i Vukovara.S.Butigan

Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI OSJEČKE UDRUGE "SNAGA KULTURE"

Večer posvećena legendarnom Kići

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AVANTURA ŽIVOTA U ŽENSKOM DRUŠTVU

Muškarci u Dohu na SP, žene u Dubai na nezaboravan provod

2

Umro novinar i TV voditelj Saša Zalepugin

3

U ORGANIZACIJI OSJEČKE UDRUGE "SNAGA KULTURE"

Večer posvećena legendarnom Kići