Zdravlje
NATALIJA PAVLAKOVIĆ:

Svatko može biti sretan čovjek
Objavljeno 9. svibnja, 2016.
Biti sretan znači živjeti životom koji je ispunjen, u kojem ste u miru sa sobom

U Osijeku se u subotu, 14. svibnja, održava radionica “Moja strast, misija i svrha”, koju vodi Natalija Pavlaković iz Velike Gorice, osnivačica Udruge Sretni ljudi.

Nema ljepšeg nego raditi ono što volimo, s lakoćom i radošću, pronaći svoj talent nešto je najljepše što vam se može dogoditi. Ništa drugo više nije važno, reći će Natalija, koja je radionicu kreirala kako bi svima koji to žele pomogla pronaći najvažniji dio ovog zemaljskog života - svoju svrhu i misiju. Ispričat će svoju priču, podijeliti iskustva, strahove, sumnje i brige te dati mnogobrojne savjete o tome kako krenuti.

Što vas je ponukalo na osnivanje Udruge Sretni ljudi i čime se ona bavi?

- Nakon 15 godina rada u jednom renomiranom poduzeću odlučila sam da je vrijeme da se posvetim onom o čemu sam sanjala posljednjih deset godina, a to je da pomažem ljudima koji žele podići svoju razinu svijesti i vibracije. Željela sam podijeliti sve ono što sam naučila, osvijestiIa, doživjela i postigla jer sam bila svjesna koliko je ljudima potrebna pomoć kako bi se oslobodili strahova, briga, sumnji, srama i svih drugih negativnih emocija i uvjerenja koji ih koče u ostvarenju životnih želja i snova. Stoga sam prije pet godina dala otkaz i odlučila se na osnivanje Udruge Sretni ljudi, čiji je cilj unapređivanje kvalitete življenja kroz grupnu edukaciju i individualni pristup preko tretmana i savjetovanja.

Koliki ste put rada na sebi sami prošli i što vam je najveće zadovoljstvo?

- Kad je počeo moj rad na sebi, ne mogu s preciznošću odrediti. Mislim da je trajao cijeli život. Već kao dijete sam propitkivala svijet i život i jedna od mojih najvećih dilema bila je što se dogodi kada umremo. Kao djetetu mi objašnjenja da je život samo jedan i da nestajemo nakon smrti nisu zvučala logično i smisleno. Nakon što sam postala svjesnija sebe, počela sam proučavati duhovnu i religijsku literaturu, astrologiju i odlazila u crkvu ne bih li saznala kakva sam osoba (biti definirana kao dobra osoba oduvijek mi je bilo jako važno). Proučavala sam sve što mi je u to vrijeme bilo dostupno. I to moje samostalno obrazovanje trajalo je do 1999. godine, dok nisam upoznala svoju duhovnu učiteljicu i počela aktivniji rad na sebi primjenjujući razne tehnike i alate. Zapravo bih mogla reći da je moj pravi rad na sebi počeo prije 17 godina. Obrazovala sam se i u Hrvatskoj i u inozemstvu i imala prekrasne učitelje, bez čije pomoći ne bih bila ovo što sam danas. Najveće zadovoljstvo mi je kada svojim iskustvom, znanjima, unutarnjom mudrošću i energijom mogu pomoći osobama koje potraže moju pomoć i kada odu od mene s osmijehom.

Je li ovo prva radionica u Osijeku?

- Da ovakvog tipa, no nadam se ne i zadnja.

Što se sve obrađuje na radionici?

- Radionica je ponajprije namijenjena ljudima koji još uvijek nisu pronašli svoju svrhu i misiju a samim time ne osjećaju ni strast prema životu. Također na radionici sudjeluju i oni koji možda još nisu sto posto sigurni u svoju misiju, pa žele doći do unutarnje potvrde ili su došli po savjet što je to što bi bilo dobro za njih. Unutar teorijskog dijela rade se i meditacije i energetske vježbe kojima sudionici dublje osvješćuju svoj put, blokade koje ih u tome sprječavaju, i kako ih razriješiti te na kraju predavanja svatko za sebe izrađuje mapu uma, odnosno svoj kolaž kojim privlači novu budućnost temeljenu na novim uvidima koje je dobio tijekom radionice.

Koliko je važno pronaći svoju misiju i svrhu?

- To je jedna od najvažnijih stvari u našem životu. Mark Twain je to lijepo sročio: “Dva su najvažnija dana u tvom životu. Dan kada si se rodio i dan kada shvatiš zbog čega si se rodio.” Bez uvida u našu misiju i svrhu naš život nema smisla, naš život je puko životarenje jer ako živimo i radimo ono što ne odražava našu esenciju onda ni naš život ne može biti ispunjen, sretan i radostan u cijelosti. Svatko od nas je rođen sa specifičnom misijom i svrhom i svatko od nas je unikatna duša u cijeloj galaksiji i stoga je važno spoznati ih kako bismo mogli dati najbolje od sebe.

Je li biti sretan i ispunjen dostupno svima koji to žele?

- Da, definitivno. Svatko od nas rođen je s apsolutnim pravom na sreću i ispunjenost. No da bismo do toga došli, najprije se moramo suočiti sa svim onim negativnostima koja čuče u nama i koja nas sprječava da živimo takav život. Taj put nije lak i brz, no ustrajnošću i odlučnošću i željom da želimo biti sretni, radosni, ispunjeni i u miru sa sobom, taj put će zasigurno donijeti prekrasne rezultate. Čak i više od onoga što očekujemo!

Jasminka KNEŽEVIĆ
Na radionici se obrađuju sljedeće teme

Putovanje duše; Povratak u djetinjstvo - kako otkriti što smo oduvijek voljeli raditi kao djeca i o čemu smo maštali; Bajke i priče iz djetinjstva - prozor u svijet naše duše; Roditeljske želje i snovi - utjecaj roditelja i kako ga se osloboditi; Kako negativna uvjerenja utječu na naš život i kako ih promijeniti; Što se događa u našem životu ako ne poznajemo ili ne slijedimo svoju strast na nivou uma-tijela-duha; Kulturološka/Plemenska uvjerenja koja nas definiraju (sram/krivnja/strah); Kako uvjeriti sve aspekte našeg života (um, tijelo i duh) da slijede naše želje i snove; Zašto imamo strah od uspjeha; Kako biti inspiriran/motiviran 24/7 unatoč strahu?; Što znači živjeti strasno?; Kratka analiza natalne karta kao ugovora života - što sam odabrao kao svoju svrhu i misiju?

Info

Radionica se održava 14. svibnja, počinje u 11 i završava oko 20 sati (s pauzom od sat vremena za ručak) u Regionalnom infocentru za mlade, Ribarska 1, Osijek. Prijaviti se može još danas (9. svibnja). Više informacija dostupno je na web-stranici www.sretniljudi.com ili na email natalija@sretniljudi.com.

Najsnažnija sila na Zemlji je srce ispunjeno strašću za životom

Najčitanije iz rubrike