Osijek
DJEČJA IGRALIŠTA TREBALO BI REDOVITO ODRŽAVATI!

Osječanka upozorava na oštećenja u ZOO landu i na Trgu slobode
Objavljeno 6. svibnja, 2016.
U ZOO hotelu kažu kako će oštećenu podlogu na igralištu urediti čim se proljepša vrijeme

Oštećene gumene podloge na igralištima u tzv. ZOO landu, ali i u samom središtu grada, na Trgu slobode, zabrinule su roditelje male djece koja se ondje svakodnevno igraju.

Osječanka koja nam se javila u redakciju smatra kako se spomenuta dva igrališta ne održavaju redovito, što je, prema njezinu mišljenju, nedopustivo jer ugrožava sigurnost djece.

- Dječje je igralište ZOO landa prekriveno antistresnim podlogama, koje ublažavaju silu udarca pri padu, ali je očito dugo neodržavano, pa je u zapuštenom stanju. Kocke od kojih je načinjena podloga na igralištu potpuno su se razdvojile, iz nekih koje nedostaju raste korov, a pri dječjoj igri takva podloga više ne služi kao zaštita od padova, nego predstavlja opasnost za sigurnost djece - revoltirana je Osječanka. Dodaje da je samo pitanje trenutka kada će netko od djece ugaziti u utor i ozlijediti se.

- I igralište prekoputa 'Supera' u zapuštenom je stanju. Površina pokraj slova 'O' i 'S' ima samo nekoliko četvornih metara, a potpuno je neodržavana, a podloga za tzv. antistresnu masu očito je katastrofalno izvedena jer su se na njoj već sada počele otvarati rupe i 'ljulja' se - dodaje Osječanka.

Đurđica Mikinčić, direktorica ZOO hotela, kaže kako su oni kao zakupci u kratko vrijeme poduzeli sve što su mogli na igralištu, a što se tiče podloge koju spominje čitateljica, i to će biti riješeno. Čeka se samo da se proljepšaju vremenski uvjeti.

- Obnovili smo ogradicu, kućicu i krov, sva igrala i sve ono što je bilo pokidano. Što se tiče samih razmaknutih ploča, s obzirom na to da je bilo puno kiše, trava je naglo izrasla između njih, no i to ćemo sanirati, kao što ćemo postaviti i ploču koja nedostaje usred igrališta. Nju je netko iščupao - kazala nam je Mikinčić.

ZOO land je gradski prostor, no on je, zbog činjenice da je videonadzor terena smješten u ZOO hotelu, na upravljanje povjeren upravi toga objekta. Direktorica hotela ističe kako je na prostoru igrališta postavljeno više koševa, no mnogi posjetitelji i dalje smeće bacaju posvuda.

- Kada bi se poštovao kućni red, bilo bi svima bolje. Dolazi puno i dječjih grupa koje idu u ZOO vrt, no među njima ima i veće djece među kojom ima i onih koji se neprimjereno ponašaju, tako da na neke stvari doista ne možemo utjecati - nagalašava Mikinčić.

U svezi s dječjim igralištem na Trgu slobode, kod 'Supera', porazgovarali smo sa Stevom Anetićem, rukovoditeljem Unikomove Radne jedinice Čistoća, koja se brine za spomenuto igralište.

- Postojala je rupa na podlozi na dječjem igralištu, ali smo podlogu sanirali. Do sada nismo dobili nikakve dojave da nešto s tim igralištem nije u redu. Povratne informacije govore da su građani zadovoljni. Zamolio bih sve koji primijete da nešto možda nije u redu na igralištima da nam to odmah dojave kako bismo odmah riješili probleme kako ne bi slučajno došlo do ozljeđivanja - pozvao je Anetić.

Sandra LACIĆ
NAJVEĆI NEPRIJATELJI - VANDALI

Stevo Anetić ponovio je da su najveći “neprijatelji” dječjih igrališta - vandali.

- Nove su sprave koje postavljamo iznimno skupe, a problem je u tome što danas nešto napravite, a već sutra vandali išaraju sprave ili ih pokidaju - upozorio je Anetić.

Međutim, odličnom suradnjom Unikoma s policijom i građanima koji jave čim vide da je neka sprava pokidana, odmah se, kažu u Unikomu, reagira.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana