Osijek
UKLANJANJE BENZINSKE POSTAJE U LOŠINJSKOJ ULICI

Umjesto stare “benze”
mjesto za rekreaciju?
Objavljeno 5. svibnja, 2016.

Bager koji se već neko vrijeme može vidjeti u Lošinjskoj ulici označio je početak radova na uklanjanju tamošnje benzinske postaje. Podsjetimo, riječ je o radovima najavljenima još u kolovozu prošle godine, kada je održan sastanak predstavnika Grada i Ine te je Grad upozorio Inu kao vlasnika na neprimjereno stanje benzinske postaje. Dogradonačelnik Denis Ambruš pritom je naglasio kako očekuje isti model demontaže kao što je to prije učinjeno s benzinskom postajom u Petefijevoj ulici, a sad je istaknuo zadovoljstvo što su radovi započeli.

- Posao uklanjanja kvalitetno je dogovoren i smatramo da će to otvoriti potencijal za prostor društveno korisne namjene koja će u budućnosti zadovoljiti stanovnike Juga 2. Prijedlozi su da se na tom prostoru napravi manji sportsko-rekreacijski centar za mali nogomet, no sad je na potezu Gradska četvrt Jug 2 da se dogovori konačna namjena toga prostora. Inače, Ina će sanirati svu infrastrukturu i zatvoriti podzemne spremnike, a ledina će potom dobiti svoju namjenu - najavio je Ambruš.

Dodajmo tomu da je pri uklanjanju benzinske postaje u Retfali Dalibor Delunga, direktor Ine - Regije Osijek, rekao kako ne postoji nikakva opasnost za stanovnike s obzirom na to da su tankovi odavno prazni, a pri demontaži su i izvađeni. Jednaki scenarij, kako se očekuje, ponovit će se i s benzinskom postajom u Lošinjskoj ulici. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike