Sport
TAEKWONDO U NOVSKOJ ODRŽAN TRADICIONALNI TURNIR “BLJESAK 1995. OPEN”

Četvorici novi bodovi za juniorsku vrstu
Objavljeno 5. svibnja, 2016.

Memorijalni taekwondo turnir “Bljesak 1995. open” u organizaciji Taekwondo kluba Ogrc iz Novske bio je ujedno drugi kvalifikacijski turnir za juniorsku reprezentaciju Hrvatske za Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati u kanadskom Burnabyju.

Na turniru je nastupilo 335 natjecatelja iz 54 kluba. Sa sedam boraca i jednim natjecateljem u kicku predstavio se i taekwondo klub Osijek.

U konkurenciji kadeta nastupili su Filip Zahirović i Marko Šimon (oba do 37kg) te Ena Jelošek (do 41kg). Ena je u borbi za medalju odradila tešku borbu protiv Nikoline Mandić iz zagrebačke Dubrave. U regularnom dijelu rezultat je 0:0, no, na žalost, zlatni bod pripada suparnici iz Dubrave, pa je Ena izgubila medalju. Marko Šimon u prvom kolu izgubio je od Ivana Kurtovića iz riječkog Sušaka. U istoj kategoriji Filip Zahirović svladao je dva svoja suparnika, a u finalu je izgubio također od Kurtovića iz Sušaka sa 9:4.

U juniorskoj kategoriji Hana Marković (do -52kg) izgubila je susret prvog kola od kasnije pobjednice turnira Nine Marin iz zagrebačkog Metalca. Juniorka Mateja Šuvak izgubila je također borbu za medalju, od Lare Derdić Trifunović iz Velike Gorice, pa je ostala i bez bodova za reprezentativni status. Juniorka Laura Zahirović (do 59 kg) izgubila je u prvom kolu od predstavnice zagrebačkog Jastreba Laure Glasnović 7:0, a Filip Jelošek kod juniora do 58 kg ušao je u finale, gdje je izgubio od Martina Putaka iz zagrebačke Contre. S drugim mjestom uknjižio je nova četiri reprezentativna boda. Stanje u toj kategoriji je otvoreno, Filip Jelošek ima dva boda manje od Lovre Mavrlja i Martina Putaka pa će se status reprezentativca rješavati na juniorskom Prvenstvu Hrvatske, krajem mjeseca u Zagrebu. U kategoriji kick (udaranje u vreću s elektronskim oklopom) mladi Duje Vranješ u konkurenciji dječaka 2008. i 2009. godišta izgubio je u prvom kolu od Borne Čikojevića iz Kneževih Vinograda.

Vinkovački Sajnami nastupio je s 18 svojih natjecatelja i osvojili su 12 odličja, od čega dva zlata, četiri srebra i šest bronci. Zlatnu medalju osvojili su mlađi kadet Karlo Šarčević, koji je s četiri pobjede i najvećom bodovnom razlikom osvojio pehar za najboljeg borca u tom uzrastu, te kadet Fran Čopčić. Srebra su osvojili mlađi kadeti Mia Fernbach, Marta Čopčić, Ana Lukić i Marin Žaper, a broncama su se okitili juniori Doris Lukić, Robert Kregar i Dominik Greifenstein, koji su izborili nove reprezentativne bodove te kadeti: Ivana Firi, Silvija Šarić i Stjepan Jurić. Nastupili su još: Martina Begonja, Lea Grbavica, Patrik Sučić, Matej Ćosić, Nikolina Agelić i Luka Radman.

Na “Bljesku 1995.” nastupili su i članovi Taekwondo kluba Slatina, uglavnom u mlađim uzrastima u disciplini kick. Eva Gal je u kategoriji djevojčica rođenih 2008./09. osvojila zlatnu medalju i pehar kao najbolja natjecateljica kategorije kick. Zlatnu medalju osvojili su još Vigo Milaščević u konkurenciji dječaka 2010./11. godišta i Bruna Šebijanić u konkurenciji djevojčica 2010./11. godišta). Srebrnim su se medaljama u svojim kategorijama okitili Rene Milaščević i Ena Baćani, a brončanim Jura Vulić, Marko Beneš, Leonardo Čipčija i Nika Filković.

Krešimir LACKOVIĆ
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana