Sport
SPORTSKE IGRE MLADIH U OSIJEKU ODRŽANA TURNEJA RADOSTI

Osnovne škole Franje Krežme i
Mladost najbolje u graničaru
Objavljeno 5. svibnja, 2016.

Nakon Vukovara i Vinkovaca jučer je i Osijek bio domaćin sportsko-zabavne manifestacije Turneja radosti u sklopu jubilarnih, 20. Sportskih igara mladih.

Igre već godinama okupljaju tisuće školaraca iz cijele Hrvatske, posljednjih godina proširili su se i na Bosnu i Hercegovinu te Srbiju, a Turneja radosti održava se četvrti puta. Svaki puta u nju je bio uključen i Osijek, koji je i stalni sudionik Sportskih igara mladih već deset godina. Program Turneje sastojao se od dvije discipline u dvije starosne kategorije (2005. i 2007. godište), i to graničara, u kojem su se školske ekipe nadmetale na Trgu Ante Starčevića, te utrci na 60 m, koja se održala na Srednjoškolskom igralištu.

Na središnjem osječkom trgu održalo se i svečano otvaranje, kojem je nazočio i osječki dogradonačelnik Denis Ambruš. On je svim natjecateljima poželio uspjeh, a pobjednicima da u finalu u Splitu uspješno predstavljaju svoju školu i grad. Ovu hvalevrijednu akciju podržali su i osječki olimpijci, nekadašnja, i to “srebrna” iz Moskve Kaja Ileš te aktualni Ivan Horvat, koji će u Riju de Janeiru u skoku s motkom nastupiti na svojim drugim Igrama. Horvat je i donio baklju, kojom je zajedno s potpredsjednicom Sportskih igara mladih Katjom Jelčić i dogradonačelnikom Denisom Ambrušem i upalio plamen SIM-a.

I vrijeme je poslužilo organizatore i djecu, koja su se srčano i zdušno borila, ali i bodrila. Nitko nije htio ostati bez nagrade - puta na završnicu u Split, gdje će otići samo pobjednici. A jučer smo doznali prve Osječane koji će se u finalu boriti za sebe, svoje škole i grad. U utrci na 60 m slavili su Dino Poznić i Ema Knežević (2007.) te Fran Matagić i Luna Kalesić (2005.), dok su u graničaru najbolji bili OŠ Mladost (2007.) i OŠ Franje Krežme (2005.). Za njih će ljetni praznici donijeti nova uzbuđenja i doživljaje, a do tada će nesumnjivo nestrpljivo odbrojavati dane.

Goran ROGULJIĆ
Ostali sportovi u lipnju

Kvalifikacije za preostale discipline (mali nogomet, rukomet, odbojka, ulična košarka, tenis, stolni tenis, šah, odbojka na pijesku) održat će se u lipnju, nakon završetka školske godine. Organizatori kroz 55 hrvatskih gradova očekuju sudjelovanje oko 80.000 djece osnovnih i srednjih škola, koji će pokušati izboriti put na završnicu u Split. Ona će se održati u srpnju, a nakon nje krajem kolovoza bit će i finale u međunarodnoj konkurenciji.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike