Kultura
DEVETO IZDANJE KNJIGE

“Brod u boci” Arsena Dedića nakon 28 godina ponovno pred publikom
Objavljeno 5. svibnja, 2016.

ZAGREB - Prva zbirka pjesama Arsena Dedića "Brod u boci" sredinom svibnja će nakon 28 godina ponovno izići pred publiku, najavio je izdavač, glazbena knjižara Rockmark.

Deveto nepromijenjeno izdanje donosi 29 pjesama i ciklus "Brod s mojim imenom", uz originalni predgovor Zvonimira Goloba i Arsenovu ilustraciju na naslovnici i autoportret.

Zbirka "Brod u boci" prvi je put izišla 1971., kada je pjesme i šansone u knjigu sastavio i izdao pjesnik i također autor šansona Zvonimir Golob. Do 1988. zbirka je doživjela osam izdanja i ukupno 80.000 prodanih primjeraka.

"Brod u boci" moći će se kupiti ekskluzivno u knjižari Rockmark, koja se tom knjigom šest godina od otvorenja prvi put javnosti predstavlja kao izdavač.

"'Brod u boci' vjerojatno će iznenaditi samo one koji ne znaju da se Arsen Dedić u javnom životu najprije javio pjesmama, nešto kasnije tekstovima za zabavne melodije i, naposljetku, kao kompletan autor šansona. I skladatelj i tumač vlastitih stihova imali su odakle uzimati i, upravo stoga što je bio pjesnik izuzetne nadarenosti i široke kulture, Arsen je i na planu pjevane poezije ostvario najviše što je u našim prilikama moguće: ljubav velikog broja slušalaca i poštovanje upućenih", napisao je tada u predgovoru te knjige Zvonimir Golob. (H)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKCIOM DOKUMENTARCA ANĐELE I DAVORA ROSTUHARA

Otvoren je Dokuart u Bjelovaru

2

MJESEC ŽIDOVSKE KULTURE U OSIJEKU:

Izložba, predstava, predavanje...

3

U SPOMEN NA SKLADATELJA

Branko Mihaljević dobio je mozaik u Dječjem kazalištu