Osijek
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PLANINARA OTVORENA U GISKO-u

U planinama je raj
Objavljeno 5. svibnja, 2016.

“U planinama je raj” naziv je izložbe fotografija koja je u utorak otvorena u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. Organizirana je u okviru obilježavanja 120 godina planinarstva u Slavoniji, a njezini su organizatori HPD “Bršljan-Jankovac” Osijek i PD “Zanatlija” Osijek, u suradnji s knjižnicom.

Izložba nema natjecateljski, nego promotivni karakter, odnosno njome se želi pridonijeti popularnosti planinarstva među mladima u Slavoniji.

“Odlučili smo se za ovu nama blisku temu kako bismo sve sadašnje i buduće planinare potaknuli da kroz fotografiju još aktivnije sudjeluju u našim planinarskim pohodima”, rečeno je na izložbi.

Za sudjelovanje u izložbi prijavilo se čak 29 planinarki i planinara, i to iz HPD-a “Papuk” Virovitica, HPD-a “Strmac” Nova Gradiška, PD-a “Zanatlija” i HPD-a “Bršljan-Jankovac”, s ukupno više od 200 fotografija. Organizacijski je odbor izabrao po četiri fotografije svakog prijavljenog autora. Njihove fotografije prikazuju neke od najpoznatijih planinarskih lokacija u Slavoniji, ali i mnoge hrvatske te europske i svjetske planine.

Izložba će biti otvorena do 20. svibnja, u radno vrijeme knjižnice. P. Lebinec

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike